PET NA PET – Goran Bogdan: Fascinira me požrtvovanost sportista, a moglo bi tako i s glumom

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.03.20. | 08:09

“Nikola Plećaš” iz naše popularne serije ističe da je bio dete od nauke, gitarista, ali da je zbog uloga počeo da upražnjava sportske aktivnosti

Pozorišni, filmski i televizijski glumac Goran Bogdan rođen je u Širokom Brijegu. Nakon srednje škole u Zagrebu paralelno je studirao na Ekonomskom i Saobraćajnom fakultetu. Akademiju dramskih umetnosti završio je 2012. godine. Srpska publika, ovog sjajnog glumca, upoznala je kroz likove Mustafe Golubića u seriji “Senke nad Balkanom”, Nikole Plećaša u “Bićemo prvaci sveta”. Inostranu karijeru gradio je ulogama u serijama “Poslednji panter”, “Fargo”, odnosno, filmovima “All Inclusive” i “Nismo pričali o kraju”.

Ipak, u potpunosti je izdominirao kao Nikola u filmu Srdana Golubovića “Otac”. Žiri FEST – a, uz obrazloženje, “Sna­gom svog izra­za, u ulo­zi po­ni­že­nog čove­ka, sa mi­ni­mal­nim spo­lj­nim sred­stvi­ma i sna­žnom unu­tra­šnjom emo­ti­v­nom ogo­lje­no­šću za lik oca ko­ji že­li da po­vra­ti svo­ju de­cu, Go­ran Bo­g­dan do­bi­ja nagra­du za na­j­bo­ljeg glumca”.

Izabrane vesti

Pre nego što postane plemeniti kladlac i učesnik MOZZARTOVOG "Humanitarnog tiketa u podne" Goran Bogdan nam je odgovorio na pitanja za rubriku “Pet na pet”.

1.Da li ste se svojevremeno bavili nekim  sportskim aktivnostima i kojim?
“Na žalost nikad nisam trenirao neki sport. Više sam bio ono dete od knjiga, gitare i slično. Kasnije, za potrebe uloga, sam počeo da ozbiljno treniram. Tu sam se ‘navukao’, samo što me je brzo pustilo, na moju veliku žalost”.

2.Ko vam je bio uzor, idol, u tinejdžerskim danima?
“Uvek mi je Muhamed Ali bio neki nezemaljski lik, koji me inspirisao”.

3. Koji klub nosite u navijačkom srcu?
“Jednostavno nemam klub za koji navijam, ali me fascinira, i tera dalje, požrtvovanost sportista. Njihova želja i volja da se ide preko svojih i iza svojih granica izdržljivosti. To me uvek inspiriše i hteo bih to primeniti na glumu”.

4.Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?
“Vimbldon i Gorana Ivanišević kada je podigao trofej. Tada sam shvatio i da u meni ima i te kako navijačkog žara. Iznenadio sam se kako gorim”.

5. Da li imate životni ili sportski moto?
“Pobeda i poraz u rukama su Bogova. Sve što možemo raditi je, boriti se. Zato slavimo borbu”.

Bonus pitanje za našeg gosta: Šta u MOZZARTU odigrati na utakmicu  koja dolazi iz Belorusije, Soligorsk – Torpedo. Domaći imaju bolji međusobni skor 25:4:8, uz najubedljiviju pobedu od 3:0. Na poslednjih pet okršaja domaći su četiri puta slavili. Timovi su se sastali u kupu, oba puta slavio je Soligorsk .

“Probajte sa golovima, od dva do tri”.

Pišu: Nela i Đurđe MEČANIN
Djurdje.mecanin@mozzartbet.com


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara