Poketino budan sanja: Mesi i ja zajedno u Njuels Old Bojsu...

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.03.20. | 11:03

„Može i za 10 godina“, kaže bivši trener Totenhema

Slobodan je Maurisio Poketino. Nema klub, nema posao, pa može sebi da dozvoli da u mašti malo odluta.

A u tim trenucima zamišlja sebe na klupi i Lionela Mesija na terenu. Oni zajedno, u istom timu, ređaju pobede i krče put ka tituli. Samo, nije to dres Barselone na Mesiju, nije ni reprezentacije Argentine. Poketino ima neki drugi san.

Izabrane vesti

I pristao je da ga ispriča za Radio de Plata u domovini dok Evropu drma pandemija virusa korona.
Želim da se vratim u Njuels Old Bojs zajedno sa Mesijem. Nije mi problem da to sačekam, pa makar bilo i za 10 godina“, ispalio je Poketino.

Mesi i Maurisio su stasali u Njuelsu. Dok je as Barselone otišao kao tinejdžer u čuvenu La Masiju, Poketino je pet godina igrao za Bojse, skupio više od 150 nastupa, pa se i on otisnuo u Barselonu. Samo u onaj drugi deo, Espanjolov.

Upravo taj plavo-beli dres koji je nosio devet godina, u dva mandata, bio je jedan od razloga zašto je Poketino oklevao da preuzme Barselonu pre koji mesec. A, mogao je i tada da sarađuje sa Mesijem.
Erik Abidal i Ramon Planes su bili oduševljeni Poketinom i želeli su ga odmah, imali su podršku ostatka uprave. Ali, on je oklevao. Najviše zbog toga što je odan Espanjolu. Tražio je vremena, da sagleda ceo plan, da čuje sve ideje, nije želeo da žuri“, pisao je katalonski novinari Gijom Balagi pre nekog vremena.

Šansa se ukazala Kikeu Setjenu i vrata su se za Poketina, zbog predugog oklevanja, zatvorila.

Ko zna, možda bi treća sreća bila da se Poketino i Mesi sretnu u reprezentaciji Argentine. Nije ga su se Gaučosi proslavili sa izborom selektora u poslednjih desetak godina. Nije čak nemoguće da se taj spoj desi za Katar 2020. Recimo, ako Lionel Skaloni omane sa Gaučosima na Kupu Amerike sledeće godine, sigurno će se i tu šansa otvoriti.

Bivši trener Totenhema veruje da će to biti Svetsko prvenstvo u kojem će Lionel otplesati svoj najlepši i verovatno poslednji mundijalski ples u karijeri.
Nadam se da će Mesi doći u najboljoj formi na Mundijal. Godine mu neće biti problem, a ova generacija sa njim na čelu zaslužuje da osvoji nešto veliko. Siguran sam da će Argentina potpuno spremna za borbu za titulu doći na Svetsko prvenstvo“, optimista je Poketino.

Niko ne zna šta nosi sutra, možda se taj moćni spoj desi i pre tih deset godina...

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara