Korona virus je ceo svet okrenuo naglavačke pa i šou biznis, filmove i muziu. Živi se većinom na internetu. Tu se gledaju pozorišne predstave, filmovi, slušaju koncerti, obilaze muzeji, tu pratimo vesti i čujemo se sa onima koje volimo.

Sve ono što smo znali sada se menja. Festivali su otkazani, koncerti se održavaju ko zna tamo negde bez publike ne bi li se pojavili na internetu.

Poznati iz sveta filma, muzike, pozorišta, sporta, mode uključili su se u aktivnosti obaeštavanja ljudi šta je dobro činiti u vreme pandemije. Njihovi poznati likovi uče ljude kako da peru ruke, kako da se ophode u ovoj situaciji. Ali svi naglašavaju da je najvažnije: OSTANI KOD KUĆE.

Korona virus uzeo je svoj danak i među umetnicima koji su pozitivni na virus, recimo: Plasido Domingo, Idris Elba, a ima ih još.

Ali šta je sa novcem i preživljavanjem umetnika? Na mnogim internet platformama objavljene su molbe za pomoć umetnicima i podršku u ovim teškima vremenima kupovinom njihovih izdanja jer nemaju drugi izvor prihoda.

Umetnici za uzvrat u virtuelnom svetu pokazuju svoju kreativnost i ne posustaju.

Ono što je zastrašujuće je što niko ne zna do kada će ovo trajati ni šta će biti posle.