Kad nema prihoda, neće ni rashode: Gazda Siona otpustio ceo tim

Vreme čitanja: 1min | čet. 19.03.20. | 12:21

Bura u Švajcarskoj

Ni u Švajcarskoj ne funkcioniše baš sve kao sat. Ima i tamo čudnih ljudi, koji vole da iskoriste situaciju da iz nje izvuku maksimalnu dobit.

Jedan od njih je Kristijan Konstantin, vlasnik prvoligaša Siona, koji često ima javne nastupe koji sablazne običan svet. Pre deset dana Konstantin je medijima rekao kako ne veruje da će se liga uopšte nastaviti ove sezone.

Izabrane vesti

U sredu je preduzeo potez kojim je potvrdio to svoje uverenje: otpustio je sve igrače prvog tima! I to je gazda kluba doveo fudbalere pred svršen čin. Ujutru im je poslao dopis u kojem ih je pitao da li pristaju da rade za mesečnu platu od 12.350 franaka. Tražio je odgovor do 12 časova, do podne.

Kako igrači nisu mogli da se organizuju, da bi dali zajednički odgovor, tačno u podne stiglo im je elektronsko pismo od Konstantina, u kojem ih obaveštava da je raskinuo ugovore s njima. Obrazloženje je najjednostavnije moguće: pošto nema utakmica, nema ni „rada“, odnosno proizvoda koji donose fudbaleri, a kada nema proizvoda, onda nema ni prihoda itd.

Naravno, teško da će sve ovo tako lako proći, odmah se angažovala Švajcarska unija fudbalera, koja je poručila da očekuje da se ove mere povuku i da se pregovorima dođe do alternative.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara