Potvrda iz Tužilaštva: Krivična prijava protiv Luke Jovića

Vreme čitanja: 1min | čet. 19.03.20. | 13:22

Novčana kazna ili tri godine zatvora za učinjeno delo

Mladalačka nepromišljenost skupo će koštati Luku Jovića. Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu naložilo je policiji da podigne krivičnu prijavu protiv Jovića zbog nepoštovanja mera samoizolacije nakon što je došao iz Španije, objavio je Insajder.

Luka Jović je pre nekoliko dana, iako mu je u Realu naloženo da bude u karantinu, kao svi njegovi klupski drugovi, samoinicijativno rešio da dođe u Beograd. Ovaj njegov potez izazvao je žestoke osude vlasti Srbije, a na koncu stiže i reakcija – krivična prijava.

Izabrane vesti

Premijerka Ana Brnabić je pre nekoliko dana najavila da će takve mere biti preduzete protiv svakog za koga se utvrdi da je prekršio naredbu o samoizolaciji. A ministar policije Nebojša Stefanović je jutros objavio da su napisane prijave i nekim od sportista.
Napisali smo krivične prijave i nekima od poznatih sportista. Ti ljudi će odgovarati kada sud odredi da je došlo vreme za to“, rekao je Stefanović.

Fudbaler Reala i srpske reprezentacije je počinio krivično delo 248 Krivičnog zakonika, nije postupao po zdravstvenim propisima za vreme epidemije. Za to delo je zaprećena novčana kazna ili zatvor do tri godine.

Od ponedeljka je u Srbiji vanredno stanje zbog pandemije virusa korona i snazi je policijski čas od 20 časova uveče do 5 časova ujutru.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara