Italija: Najsiromašnijima bonovi za hranu

Italijanski premijer Đuzepe Konte rekao je da će se bonovi za hranu deliti najsiromašnijim građanima koji najviše osećaju ekonomske posledice pandemije korona virusa.
"Vlada je deblokirala 400 miliona evra namenjenih opštinama koje će podeliti onima koji nemaju novca za hranu. To će omogućiti izdavanje bonova za hranu", rekao je premijer.
 
"Moramo napraviti lanac solidarnosti, niko neće ostati sam. Naš je zadatak osigurati gotov novac porodicama, preduzećima i radnicima", obećao je. 
 
Na Siciliji su kupci u četvrtak hteli da izađu iz tržnog centra ne plativši namirnice koje su uzeli, rekavši da više nemaju novca za hranu. I italijanski mediji pišu o pritisku koji se vrši na trgovce da puste kupce s prehrambenim artiklima koje nisu platili.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet