Emotivan apel Jovane Brakočević: Nemojte da umiremo sami

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.03.20. | 22:33

Proslavljena srpska odbojkašica vas poziva da ostanete kući

Vlasti su ograničile kretanje jer se pribojavaju sve bržeg širenja epidemije u Srbiji. Međutim, nisu baš svi ozbiljno shvatili pretnju koju predstavlja korona virus. I možda bi zato trebalo da pročitaju šta ima da im poruči proslavljena srpska odbojkašica Jovana Brakočević Kancijan, koja kao članica Novare sa distance od manje od 100 kilometara posmatra kako pandemija utiče na život u Milanu u Bergamu. I vrlo dobro zna kako to izgleda na licu mesta. A ne sviđa joj se no što vidi. Zato i apeluje na  zemljake u Srbiji da budu pametniji.

No, krenimo redom. Zaista treba saslušati.
Od korona virusa se umire. To je činjenica. I ne samo što se umire. Umirete sami. Nigde nikog osim medicinskog osoblja koje je opremljeno da im se jdva vide oči. Nikog da uhvati za ruku umirućeg i obolelog. Nikog. Danas se u italijanskom gradu Bergamo desilo nešto još gore. Vojska je došla po kovčege preminulih i direktno ih odvezla u krematorijum. To je to. Niko nije mogao da ih vidi. Niko da se oprosti od tih ljudi. Ušli su u bolnicu zaraženi, borili se sami, bez svojih bližnjih. I izgubili... sami... bez svojih bližnjih. Neće biti sahrane. Kremirani i to je to“, počela je Brakočevića, koja se inače retko oglašava po društvenim mrežama.

Izabrane vesti

Ovog puta je osetila potrebu da pojasni koliko je pandemija zaista opasna.
Dragi moji, vi nastavite da izlazite po kafićima. Da se šetate parkovima ili centrima. Da posećujete tržne centre ili prodavnice ili šta god što još nije prinudno zatvoreno. Izložite riziku sebe i svoje bližnje ne samo od zaraze nego i od umiranja u samoći. Budimo pametniji. Volimo ne samo svoj život nego i živote naših bližnjih i svih drugih ljudi koje potencijalno možemo dovesti u opasnost. Poštujmo zakon što je strožije moguće da bi ovo crno vreme prošlo što pre. Nadam se da će ovaj post bar nekom da promeni način razmišljaja i da će pokušati da ubedi svoje bližnje prijatelje ili bilo koga da za kafice ima vremena. Bitno da smo svi zdravi“, završila je Brakočević-Kancijan.

Poslušajte je.

(FOTO: MN Press)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara