Dva nova smrtna slučaja od korona virusa u BiH, ukupno šest preminulih 1Foto: EPA-EFE/DUMITRU DORU

U bolnici u Mostaru preminuo je pacijent iz Gruda, a u Republici Srpskoj umrla je starija ženska osoba, čime se broj žrtava od korona virusa u BiH povećao na šest.

Muškarac iz Gruda (1956) je pre nekoliko dana dovezen na Kliniku za infektivne bolesti bolnice u Mostaru i njegova klinička slika bila je izuzetno teška, zbog čega je bio priključen na respirator.

Ministar zdravlja Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je večeras da je u Banjaluci preminula starija žena i to je prva žrta virusa korona u tom entitetu.

On je naveo da je žena juče primljena u Kliniku za infektivne bolesti sa teškom kliničkom slikom i sa razvijenom upalom pluća, a bolovala je i od više hroničnih bolesti.

Šeranić je istakao da je preminua žena bila u kontaktu sa osobom koja je pozitivna na korona virus. U klinici u Banjaluci trentno ima 28 pacijenata, od čega je 25 sa srednje teškom kliničkom slikom, a tri pacijenta su na respiratoru.

U BiH su tokom dana potvrđena još četiri slučaja zaraze korona virusom, pa se broj ukupno obolelelih u BiH povećao na 261.

Na korona virus danas su pozitivne bile osobe iz Sarajeva, Goražda, Brčkog i Ilijaša.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari