Ponovo rade bioskopi: Kinezi privlače publiku 70 odsto jeftinijim ulaznicama

Deset velikih kineskih multipleksa pokrenulo je zajedničku onlajn promotivnu kampanju kojom ponovo žele da privukumkinesko stanovništvo u bioskope.

Svet

Izvor: B92

Subota, 28.03.2020.

12:47

Ponovo rade bioskopi: Kinezi privlače publiku 70 odsto jeftinijim ulaznicama
Foto: Depositphotos, Kzenon

Perfekt vorld pikčrs, Đinji sinemas i Bona gilm grup samo su neki od velikih kineskih multipleksa koje preko zajedničke promotivne kampanje smanjivanja cene ulaznica žele da podstaknu Kineze da ponovo gledaju filmove na velikom platnu. Ulaznice će biti jeftinije čak 70 odsto.

Trenutno se u kineskim bioskopima prikazuje gotovo 400 različitih filmova, a prodaja ulaznica se polako podiže nakon vrlo loših rezultata u februaru ove godine, sa samo oko 500 miliona dolara prihoda, što je pad od čak 85 odsto u odnosu na februar prethodne godine, piše SEEbiz.

Pošto je u Kini pandemija koronavirusa pod kontrolom, mnoge industrije žele da povrate pređašnje poverenje svojih konzumenata, a nastoje da ih privuku novim promotivnim sadržajima.

Tokom ovogodišnjih praznika koje su Kinezi prisilno morali provesti kod kuće, mnoge premijere filmova su bile odložene ili potpuno otkazane.

Inovativniji primer nošenja s krizom pruža primer kineske komedije "Izgubljeni u Rusiji" koja je organizovala onlajn premijeru u saradnji s kineskom medijskom kompanijom Bajtdens.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: