Oni su pobedili virus, a vi ćete se naježiti: Stanovnici Vuhana uz suze zahvalnosti ispraćaju lekare koji su ih lečili od korone (VIDEO)

Novosti online

28. 03. 2020. u 18:47

Video koji kruži Tviterom pokazuje koliko su stanovnici Vuhana zahvalni svim lekarima koji su došli iz raznih delova zemlje i sveta da ih leče

Они су победили вирус, а ви ћете се најежити: Становници Вухана уз сузе захвалности испраћају лекаре који су их лечили од короне (ВИДЕО)
Grad Vuhan. Odatle je krenula pandemija korona virusa koja "bukti" u čitavom svetu. Već danima iz ovog kineskog grada stižu dobre vesti - nemaju novih zaraženih pacijenata, privremene bolnice su se zatvorile, grad počeo da živi, a lekari koji su postali heroji nacije konačno se vraćaju kući.
Video koji kruži Tviterom pokazuje koliko su stanovnici Vuhana zahvalni svim lekarima koji su došli iz raznih delova zemlje i sveta da ih leče. Autobusi prepuni lekara napustili su grad. Na hiljade stanovnika su stajali pored puta i pozdravljaki istinske heroje koji su svoj život stavili u drugi plan, zasukli rukave i ušli u borbu sa nevidiljivim neprijateljom. Zato su zaslužili aplauz, a Kinezi su ih ispratili u suzama jer ih sigurno nikada neće zaboraviti.
U Kini je od početka epidemije ukupno zaraženo nešto više od 80.000 ljudi, ali se samo u Vuhanu uspešno izlečilo više od 31.000.
Pogledajte ovaj dirljivi video koji je snimio atmosferu na ulicama Vuhana dok lekari odlaze iz grada.


— Meri sa Bezanije (@bezanije) March 28, 2020

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije