Mladić operisan bez najave: Porodica u šoku, obavešteni tek kada je zahvat bio u toku

NovostiOnline/B.Subašić

28. 03. 2020. u 16:35

General Mladić se javio porodici u subotu po podne, kada se probudio iz narkoze

Младић оперисан без најаве: Породица у шоку, обавештени тек када је захват био у току

GENERAL Ratko Mladić je bez najave operisan u subotu u Holandiji, uprkos zabrani hirurških intervencija u ovoj zemlji, osim onih najhitnijih, zbog epidemije korone.


Porodica je saznala za hiruršku intervenciju zbog polipa na debelom crevu od službenika Mehanizma za krivične sudove u Hagu tek kada je ona već bila u toku. General Mladić se javio porodici u subotu po podne, kada se probudio iz narkoze.


Izvor "Novosti" blizak tribunalu ukazuje da je ovakvo postupanje s generalom Mladićem protivno odluci Žalbenog veća tribunala koje je naložilo da medicinska služba i sekretarijat porodici dostavljaju nedeljni izveštaj o njegovom zdravstvenom stanju. Poslednji takav izveštaj Mladićeva porodica je dobila sredinom februara i iz njega se videlo da je krvna slika generala bila loša.


Službenici tribunala koji su danas obavestili porodicu o iznenadnom operativnom zahvatu rekli su da je general Mladić početkom marta dao saglasnost za ovu intervenciju.

Pravni stručnjaci ukazuju da to ne umanjuje odgovornost službi tribunala, jer čak i ako postoji takva Mladićeva saglasnost, ona je data pre nego što je zavladala epidemija virusa korona i naredba o obustavi hirurških inntervencija u Holandiji.

Mesto izvođenja operacije nije saopšteno, a pretpostavlja se da je izvedena u pritvorskoj bolnici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Alex

28.03.2020. 17:18

On je osudjeni zatvorenik i ima prava kao i svi ostali. Zdravstvenu negu ima bolju od svih nas zajedno u Srbiji i njegov sin bi mogao da prestane da kukumavci i da pocne da se ponasa dostojanstveno.

Божана

28.03.2020. 20:22

@Alex - Како желите генералу Младићу, тако нека вама буде и вашим блискин сродницима! Ја бих се иначе стидела да сам изрекла реченице које сте ви горе написали. Али није свакоме дат стид, а ни разум!

Brateee

28.03.2020. 19:40

Iskreno mi je tesko i zao nas Djenerale sta ti zlikovci rade i muce te !!! Sve naj bolje ti zelim i neka ti je dragi BOG u pomoci !!!

Божана

28.03.2020. 20:24

@Brateee - Бравоооо, Братеееее, свака вам част!

Анти Антифа

29.03.2020. 10:56

@Alex Ђенерал Младић није осуђен.А то што је код нас лоше здравство си ти крив и теби слични