Krvavim stazama Konora Makgregora

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.03.20. | 13:46

Večeras u Mančesteru 11 MMA borbi u organizaciji Cage Warriors, u centru pažnje okršaj za MMA tron lake kategorije između favorizovanog Mejsona Džonsa i opasnog Džoa Makolgana

Engleski sport se, iako pod naletom pandemije, i dalje kako-tako drži. Dokaz za to je Cage Warriors borilačko veče u Mančesteru, najjače evropske MMA organizacije. Upornost promotera se isplatila, ali su zato prvo mrali da odustanu od Londona, svi učesnici podvrgnuti su striktnim merama i testovima ne bi li se izbegla zaraza, a publike naravno neće biti. I svi ratnici su, za sada „čisti“, tako da je sve spremno za obračune.

Posebno je bizarno što su borci na merenju i predstavljanju medijima morali da draže distancu, da se ne unose u lice po običaju, da bi već koliko večeras ušli u potpuni klinč. Čudno vreme donosi mnogo nonsensa, no to nije naša briga već kako odigrati na bar jednu od predviđenih 11 borbi.

Izabrane vesti

Pre svega, naslovna bitka za svetskog šampiona u lakoj kategoriji ove organizacije između Mejsona Džonsa i Džoa Makolgana. Sva 22 borca, pa i ova dvojica su prošli kroz čudan period priprema pošto se nije znalo do danas sa sigurnošću da li će se održati veče borbi. To nije omelo Makolgana jer po svaku cenu želi pojas koji lako može da ga odvede u najjaču MMA organizaciju, UFC poput mnogih prethodnih šampiona baš ove težinske divizije, pa i samog Konora Makgergora.

SVI BORBE I KVOTE

A da bi bio šampion, moraš proliti mnogo krvi. Svestan je toga i Makolgan za čiju pobedu MOZZART nudi kvotu 4,00. Iako je Džons opravdano favorit, Velšanin bi mogao lako da mu napravi porblem. I to ozbiljan. Makgolanu je 33 godine, počeo je sa MMA borbama još pre čitave decenije i zna da bi mu titula donela veliku šansu „preko bare“.

***kvote su podložne promenama

(Foto: ©AFP)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara