Partizanov gest izazvao divljenje španskih medija!

Autor: Darko Mitrović
subota 28.03.2020.
13:27
Izvor: Sportske.net

Zajedno su i kada je najteže.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Preneli smo pre par dana, KK Partizan je poslao poruku podrške španskoj Fuenlabradi, koja je takođe ozbiljno pogođena pandemijom koronavirusa.

Crno-beli su sa njima u snažnim prijateljskim odnosima još od sezone 1991/92, kada su crno-beli baš u Fuenlabradi igrali evropske utakmice kao domaćini zbog sankcija koje su uvedene našoj zemlji.

Na kraju, Partizan je postao prvak Evrope, prvi put u klupskoj istoriji, a prijateljstvo sa Fuenlabradom je ''zacementirano'' za sva vremena.

Najnoviji Partizanov gest izazvao je pažnju i tamošnjih medija. Tako, ''La Vanguardia'' donosi tekst pod naslovom ''Partizan šalje ohrabrenje Fuenlabradi, svom 'drugom domu',pogođenom koronavirusom''.

Naravno, u tekstu se podseća na početak prijateljstva Partizana i Fuenlabrade i zlatnu generaciju crno-belih, pod vođstvom Željka Obradovića, kao i odlučujuću trojku Saleta Đorđevića za pobedu nad Huventudom u finalu.

''Od tada, u Fuenlabradi postoji posebna identifikacija sa Partizanom, dok u srpskom klubu zauvek pamte ovaj španski grad koji je danas deo jedne od najteže pogođenih zemanja u svetu od strane koronavirusa'', navodi ''La Vanguardia''.

Takođe, na tamošnjem portalu ''BasketMe'' izražena je velika zahvalnost crno-belima.

''Ljubav i podrška beogradskog Partizana'', naslov je njihovog teksta, u kojem se, između ostalog ističe:

''Koliko je u teškim trenucima važno kada znate da vas cene, da vas se sećaju! Veliko hvala Partizanu, njegovom predsedniku Ostoji Mijailovićui svim srpskim navijačima koji su nam putem društvenih mreža i e-maila poslali svoju ljubav''.
-
Kazino baner

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke