Ana Ivanović: Ambasadorka dobrih vesti 1Foto: EPA-EFE/ FILIP SINGER

Ana Ivanović je zajedno sa nekoliko kompanija pod okriljem UNICEF-a donirala Srbiji 35 respiratora, a 1.700 ugroženih porodica dobilo je higijenske pakete kako bi što lakše prošle kroz krizu usled korona virusa.

Bivša teniserka je u okviru ove kampanje učestvovala i u podeli maski, zaštitnih odela, vizir-naočara i rukavica za zdravstvene radnike širom zemlje.

Za razliku od većine drugih javnih ličnosti s ovih prostora, Ana je misiju ambasadora UNICEF-a još od prvog dana (8. novembar 2007.) veoma ozbiljno shvatala i redovna je učesnica i promoterka većine humanitarnih akcija.

Glavna je promoterka i donatorka akcije „Škola bez nasilja“ u Srbiji.

Na brojne, čak u novcu milionske ponude časopisa da naprave njene „slobodne“ fotografije, među kojima je prednjačio Plejboj, odgovorila je još 2010. godine da na to nikada neće pristati, a kao jedan od razloga navela je da „kao ambasador UNICEF-a ne sme sebi tako nešto da dozvoli“.

Tvrdi da je Monika Seleš glavni krivac što je tenis počeo da je interesuje sa pet godina, pošto je sa oduševljenjem pratila kako bivša jugoslovenska teniserka osvaja turnire.

Već sa 11 godina dobila je ponude američkih menadžerskih agencija da se preseli u SAD i tamo upiše neku od čuvenih teniskih akademija, ali su roditelji izričito bili protiv, smatrajući da ne sme da napusti školu.

Teniski profesionalac na WTA listi postala je sa 17 godina.

U karijeri je osvojila 15 WTA turnira, uključujući i grend slem Rolan Garos (2008), dok je igrala i finale Australijan opena.

Rođena je u 6. septembra 1987. godine u Beogradu.

Od 2016. je u braku sa Bastijanom Švajnštajgerom, sa kojim ima dvojicu sinova – Luku i Leona. Bivši kapiten Bajerna i Nemačke redovan je gost Srbije, a tabloidima je naročito omiljeno da objavljuju fotografije kad god sa Anom prošeta po Zemunskom keju.

Prva romansa za koju je javnost saznala bila joj je sa španskim teniserom Fernandom Verdaskom.

Potom je imala burnu vezu sa igračem golfa Adamom Skotom iz koje je prema navodima medija izašla jer je fizički bio agresivan.

Kasnije je bila zajedno još i sa italijanskim teniserom Makrom Stilitanom (navodno ih je upoznao Novak Đoković) i srpskim košarkašem Ivanom Paunićem.

Čaršija priča da je Ana bila razlog zašto je Švajnštajger raskinuo sedmogodišnju vezu sa nemačkim supermodelom Sarom Brandner.

Glavno opuštanje pred velike mečeve bilo joj je rešavanje sudokua u svlačionici. Poslednje tri godine živi u Čikagu, ali još uvek nije aplicirala za državljanstvo SAD.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari