Dobra vest za Đukića, Valijente potpuno spreman kad se nastavi sezona

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.03.20. | 17:29

Iskusni štoper važan faktor Hihona

Fudbal u Evropi i najvećem delu sveta je potpuno stao zbog pandemije koronavirusa, pa je u ovom trenutku prilično neizvesno kada će sezone biti nastavljene. Čelnici španskog prvenstva veruju da će sve biti završeno do 30. juna, što znači da će raspored biti izuzetno zgusnut. U najboljem slučaju, mada nikako nije realno, lopta bi na Pirinejima mogla ponovo da se zakotrlja 24. aprila, mada su znatno realniji datumi 2. i 14. maj. U tom slučaju mečevi bi se igrali najmanje dva puta nedeljno ili četiri meča u roku od deset dana, što će biti izuzetno iscrpljujuće za igrače.

Ova neprijatna pauza, pored svih problema koje donosi klubovima, ima i jednu pozitivnu stranu – mnogi klubovi će konsolidovati svoje redove s obzirom da će se pojedini igrači potpuno oporaviti od povreda. Takav je slučaj i sa Hihonom, srpskog strateg Miroslava Đukića. On će u trenutku kada bude označen početak sezone imati na raspolaganju dvojicu igrača Marka Valijentea i Bogdana Milovanova.

Izabrane vesti

Bivši igrač Partizana Mark Valijente pre povrede je postao jedan od najvažnijih igrača tima. Igrao je sa  punim samopouzdanjem i unosio mirnoću u redove svog tima. Kada je on bio na terenu Hihon je osvajao 61 posto bodova, a na četiri utakmice nije primio gol. Očekuje se da bi on mogao u potpunosti da se oporavi kroz dve nedelje. U ovom trenutku, ekipa u karantinu radi individualno po istrukcijama Miroslava Đukića i njegovog stručnog štaba.

Hihon je na početku sezone imao najviše ciljeve, ali se situacija iskomplikovala kada su u pitanju rezultati. Ipak, Miroslav Đukić je uspeo da konsoliduje redove, njegov tim je osvojio devet od mogućih 12 bodova u poslednja četiri kola i i vratio se u borbu za plasman u plej-of. Ostaje da se vidi kakva će biti situacija po povratku svih timova iz karantina, odnosno ko će se najbolje snaću nakon poduže pauze. Prvi meč po povratku na teren Hihon bi trebalo da odigra sa Ovjedom na svom terenu.

Foto: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara