U Ćupriji, novom žarištu virusa korona, 31 potvrđeni slučaj

U Ćupriji, koja je označena kao novo žarište korona virusa, ukupno je 31 osoba potvrđena na COVID-19, u Paraćinu je osam potvrđenih, a u Jagodini, Rekovcu i Svilajncu je po jedna zaražena osoba, kaže predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić.
U Ćupriji, novom žarištu virusa korona, 31 potvrđeni slučaj
Foto: Pixabay
On je za TV Prva rekao da je u poslednje vreme u Pomoravski okrug iz inostranstva došlo 950 ljudi, od kojih je veliki broj iz Ćuprije, Svilajnca ili Despotovca.
 
"Oni su u prethodnom periodu napravili veliki broj kontakata i oni se sada pojavljuju kao pozitivni", rekao je Erić i kritikovao neodgovorno ponašanje ljudi koji dolaze iz inostranstva.
 
Najavio je da će Zavod za javno zdravlje Ćuprije raditi analize svih tih kontakata ostvarenih sa zaraženima.
 
"Sledeće nedelje ćemo sigurno imati veliki porast novozaraženih, ali ćemo locirati sve one koji su zaraženi. Kad ih lociramo, dolaze u bolnicu na infektivno odeljenje, oni koji su u teškom stanju idu u kliničke centre", rekao je Erić.
 
Naveo je da su u Ćupriji pre desetak dana, kada je potvrđen prvi slučaj, zatvoreni svi kafići i restorani, a da rade samo prehrambene prodavnice i apoteke.
 
"Da to nismo uradili, verovatno bi sada Ćuprija bila mali Bergamo", kaže Erić.
 
Naveo je da je pre dva dana doneta odluka da vojska čuva opštu bolnicu i dom zdravlja u Ćupriji.
 
Kaže i da je juče obavljena dezinfekcija bolnice, a da će se danas raditi dezinfekcija određenih odeljenja.
 
Erić je rekao da su za građane na nekoliko punktova obežbeđena dezinfekciona sredstva, kao i za stanovnike sela, da radi kol centra opštine, kao i da volonteri dostavljaju namirnice najstarijim sugrađanima.
  • Jagodina Old Skul

    30.03.2020 11:43
    Ne.
    Za Jagodinu nije tacno! Situacija je ozbiljnija!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.