Suđenje "stečajnoj mafiji"

Nastavljeno je suđenje grupi optuženoj za privredni kriminal, korupciju i zloupotrebe u privredi, poznatoj kao "stečajna mafija".

Izvor: B92

Utorak, 11.09.2007.

15:43

Default images

Svedočio je v.d. predsednika Trgovinskog suda u Beogradu Steva Đuranović, koji je rekao da je kompanija "Tobako" dala najpovoljniju ponudu za zakup poslovnog prostora "Beka" - u iznosu od 50.000 evra. On je rekao da je velika šteta što je došlo do raskida tog ugovora, jer da nije, vrednost "Beka" bi bila uvećana do momenta prodaje te kompanije.

Đuranović je najveo da je u vreme privatizacija "Invest zavoda" radio kao stečajni sudija Trgovinskog suda u Beogradu, navodeći da je dobio izveštaj o prodaji, da nije bilo nikakvih primedbi na proceduru, pa zato ni razloga da posumnja u eventualnu neregularnost.

Nekada zaposlena u uvoznoj službi "Eko produkta" Jelena Radivojević potvrdila je da je instrukcije u vezi sa svim poslovima u toj firmi ona, kao i ostali zaposleni, dobijala od vlasnika, pokojnog Mika Brašnjovića, te da joj optuženi Milinko Brašnjović nije davao bilo kakve zadatke.

Sadašnji direktor "Eko produkta" Milan Vukomanović, koji već 15 godina radi u toj firmi, rekao je da je vlasnik kompanije Miko Brašnjović zaposlio brata Milinka da vodi kompaniju "Eko produkt 2002" kako bi sredio stanje u distributivnom centru.

Prema njegovim rečima, obe firme imale su veliki broj transportnih sredstava, ali nisu uspevale da ispune sve zahteve.

Milinko je, prema njegovom iskazu, bio zaposlen na Železnici, a u "Eko produktu 2002" provodio je tri do četiri sata posle redovnog posla.

Vukomanović je govorio i o zaključenju sudskog poravnanja koje je potpisano posle prodaje "C-marketa", sa novim vlasnicima kompanijom "Delta" i "Eko produkta".

Poravnanje je potpisanao 13. decembra 2006. godine, a predmet poravnanja bio je deo duga koje je "Eko produk" imao prema "C-marketu".

On je naveo da su time ispunjene ugovorene obaveze sa "C-marketom" prema ugovoru iz 2005. godine, a po tom osnovu novim vlasnicima isplaćeno je 30 miliona dinara zbog neispravne tehničke robe i u dva navrata izvršen prenos 6.358 akcija firme "Milan Toplica" preko brokerske kuće "Delta broker".

Suđenje se nastavlja sutra u 9.30 sati u Posebnom odeljenju Okružnog suda u Beogradu, kada je planirano da se kao svedok pojavi i Milan Beko, koji bi trebalo da govori o uslovima i okolnostima pod kojima je privatizovan "C-market".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: