Kineski lekari u Srbiji: "Rano otkrivanje i izolacija ključni" VIDEO

Kineski lekari koji u Srbiji pomažu svojim kolega u borbi sa koronavirusom kažu da je naša zemlja dosta uradila na tom polju.

Izvor: B92

Subota, 28.03.2020.

11:31

Default images

"Naš posao se odvija veoma dobro i postižu se određeni rezultati. Upoznati smo sa epidemiološkom situacijom i naši predlozi se prihvataju", kažu oni za TV Prva.

Lekari kažu da se Kina sa virusom borila na osnovu nekoliko principa - rano otkrivanje, rano dijagnostifikovanje, rano izveštavanje i rana izolacija.

"Smatramo da je to dobar način da se prekine izvor zaraze i epidemija stavi pod kontrolu", objašnjavaju.

Kada je situacija u Srbiji u pitanju, navode da je dosta urađeno ali i da postoji još dovoljno prostora za poboljšanje mera u pogledu zaštite.

"Vlada je pokonila veliku pažnju i proširila masovna testiranja, povećala broj kreveta za bolesnike, mnogo bolje se radi na prepoznavanju virusa", kažu kineski lekari.

Na kraju, građanima savetuju da je najvažnije da održavaju higijenu kože i često peru ruke i da onda virus neće moći da opstane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: