Ministar Stefanović: Može registracija kola i bez ovlašćenja od notara

Novosti Online / P.Ž.

28. 03. 2020. u 10:09

Vlasnici vozila koji su stariji od 65 godina i kojima je zabranjeno izlaženje iz svojih domova, moći će da registruju svoja vozila

Министар Стефановић: Може регистрација кола и без овлашћења од нотара

Foto: Tanjug

Vlasnici vozila koji su stariji od 65 godina i kojima je zabranjeno izlaženje iz svojih domova, moći će da registruju svoja vozila, objasnio je jutros ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

- Stariji sugrađani moći će da registruju svoja vozila na tehničkim pregledima uz ovlašćenje koje ne mora da bude overeno kod notara.Dovoljno je napismeno ovlašćenje sa potpisima vlasnika i lica koje registruje vozilo i da lice koje doveze automobil na tehnički pregled poseduje svoju i ličnu kartu vlasnika vozila kao i svu potrebnu dokumentaciju – pojasnio je Stefanović.

Pročitajte još: Vozači obratite pažnju: Obavezna registracija vozila i tokom vanrednog stanja

Potrebno je da se prvo zakaže tehnički pregled na nekoj od linija TP koja imaju ovlašćenje za izdavanje registracionih nalepnica.Na Tehničkom pregledu je potrebno da se pridržavate upustva zaposlenih oko pridržavanja mera zaštite od korova virusa.

Ukoliko prvi put rgistrujete novo ili polovno vozilo,posle tehničkog pregleda svu dokumentaciju ,poštom dostavljate nadležnoj policijskoj upravi.

Da podsetimo da vožnja neregistrovanog automobila nije dozvoljena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Srejo

30.03.2020. 10:24

Pitao bi ministra kojim novcem da registrujemo i kako mi koji smo zbog vanrednog stanja ostali bez posla i kako kada nam se vozila ne vode na nama jer su skoro kupljena nisu prevedena