Ravnopravno prema svim zajednicama

Radomir Naumov kaže da Vlada želi da izgradi ravnopravan odnos prema svim crkvama i verskim zajednicama u Srbiji.

Izvor: B92

Utorak, 11.09.2007.

17:41

Default images

Ministar vera Srbije je, nakon razgovora sa sandžačkim muftijom Muamerom Zukorlićem i posete Fakultetu za islamske studije u Novom Pazaru, novinarima izjavio da će Vlada Srbije i Ministarstvo na čijem je čelu nastaviti da podržava verske institucije.

"Upotrebićemo sve mogućnosti da i u finansijskom pogledu nastavimo da pomažemo određene delatnosti, posebno za školstvo i obrazovanje", rekao je ministar Naumov.

Sandžački muftija Muamer Zukorlić je ocenio da je dobra saradnja sa Ministarstvom vera rezultirala konkretnim rezultatima u očuvanju imovine koja čeka na primenu Zakona o restituciji.

"Upoznali smo ministra sa imovinom koja je ovih dana ugrožena od raznih interesnih grupa i zatražili podršku do potpunog funkcionisanja Direkcije za vraćanje te imovine", rekao je Zukorlić.

Prema ocenama Zukorlića i Naumova, verske zajednice i resorno ministarstvo treba da ulože "dodatnu energiju" u sprovođenje Zakona o vraćanju imovine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

5 h

Podeli: