Najnovije vesti
Vesti Politika
Kurti: Gledao sam Grenela u oči, ali NISAM REKAO da ću ukinuti takse

Kurti: Gledao sam Grenela u oči, ali NISAM REKAO da ću ukinuti takse

Izaslanik američkog predsednika za dijalog Kosova i Srbija Ričard Grenel, u intervjuu za TV7 otkrio je detalje razgovora sa tehničkim premijerom Aljbinom Kurtijem i između ostalog rekao da je on obećao ukidanje takse. Međutim, na svom Fejsbuk profilu, odlazeći kosovski premijer tvrdi da nikada nije rekao da će takse ukinuti.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
grenel i kurti
grenel i kurti

- Pogledao me je direktno u oči i rekao da će ukinuti takse - rekao je Grenel.

Međutim, Kurti je danas u svojoj objavi na društvenim mrežama prokomentarisao Grenelovu izjavu. On je u toj objavi napisao da se sa američkim izaslanikom susreo dva puta i da mu nikada tokom tih sastanaka nije rekao da će ukinuti stopostotne takse.

- Grenela jesam gledao u oči, ali mu nikada nisam rekao da ćemo ukinuti stopostotne takse bez reciprociteta - stoji između ostalog u Kurtijevoj izjavi i dodaje da je Grenelova izjava veoma hrabra i eksplicitna.

Pročitajte još

Da podsetimo, Grenel je u intervjuu istakao da je stav SAD da "stopostotna taksa, koja je uvedena pre nego što je Kurti postao premijer, najviše štete nanosi ekonomiji i narodu Kosova".

- Zato nema smisla da imamo politiku koja šteti ekonomiji, ne dozvoljavaju preduzećima da napreduju i otvaraju nova radna mesta. To utiče na mlade ljude koji žele radna mesta i kada politika šteti samoj ekonomiji, ne treba očekivati od nas, od Sjedinjenih Američkih Država da i dalje podržavamo politiku koja šteti ljudima i aktivnostima ka stvaranju novih radnih mesta - istakao je Grenel.