Interov veliki biznis

Vreme čitanja: 3min | sub. 21.03.20. | 13:41

Antonio Konte nema dilemu - hoće dvojicu umesto Lautara Martineza...

Dugo je Barselona tragala za "devetkom", razmatrala opcije... Danac Martin Brajtvajt stigao je kao privremeno rešenje, a za dugoročno je izabran napadač Intera Lauatro Martinez. I to više nije nikakva tajna. Mundo deportivo danas piše kako će Katalonci gotovo sigurno na leto aktivirati otkupnu klauzulu i uzeti Argentinca, ali isto tako otkrivaju kako je pre tri godine ispuštena velika šansa da se momak dovede za najviše 9.000.000 evra. Taj propust biće žestoko kažnjen i dobrano će isprazniti klupsku kasu, pošto će na račun Nerazura otići 111.000.000! 

Mundo konstatuje da su Barsini skauti čak četiri godine pratili Lauatara, da su 2017. godine dobili poverljivu informaciju da bi ga Rasing pustio za sedam do devet miliona, ali onda je u priču uleteo Inter, iskeširao 25.000.000 i Barselona nije želela da prati, pošto je procenjeno je da je to prevelik novac za igrača od kog ozbiljan doprinos treba očekivati tek u budućnosti. 

Izabrane vesti

Za samo dve godine situacije se ozbiljno izokrenula. Ne samo da je Lautaro neočekivano brzo eksplodirao u Kalču, već je Luis Suarez doživeo tešku povredu kolena, a kako su mu već 33 godine u klubu sa Nou Kampa imaju svo pravo da budu zabrinuti da li će se Urugvajac vratiti na prepoznatljiv nivo posle duge pauze.

Ako je verovati katalonskim medijima Barsa je svoje brige dobrim delom prebrinula - kako se i da li se sve ovo kosi s pričom o povratku Nejmara za sada niko ne objašnjava - meta je locirana, cena je apsolutno u domenu klupskih mogućnosti (mada će sve usled pandemije koronavirusa uskoro postati upitno), pa bi fokus sada mogao da se prebaci na Inter, odnosno na njegove muke koje su s Lautarlovim približavanjem Barsi svakim danom sve veće. 

Pitanje je krajnje jednostavno i logično: ko umesto Martineza?

I dok su Španci danas uglavnom pisali o tome kako su mreže zabačene, te kako je veliki ulov samo pitanje trenutka, Gazeta delo Sport otišla je korak dalje i pokušala da "pronađe" Konteove mete. One zapravo postoje, stare su, samo što bi na leto trebalo da postanu bliže i lakše dostupne. U pitanju su Pjer Emerik Obamejan iz Arsenala i Olivije Žiru iz Čelsija. I jedan i drugi pominjani su kao moguća pojačanja Intera zimus. Francuz je čak bio vrlo blizu dogovora sa Nerazurima, međutim do konačnog dogovora nije došlo. 

Sada se ne postavlja pitanje ko bi od njih dvojice mogao da završi na Đuzepe Meaci, jer Konteova želja su obojica. Gabonac bi došao kao diretna zamena za Lauatra, a kako se na kraju sezone Aleksis Sančez vraća na Old Traford, tu rupu trebalo bi da popuni Žiru.

Gazeta navodi da bi Interu poteru za Obamejanom trebalo da olakša činjenica da Gabonac uskoro ulazi u poslednju godinu ugovora sa Arsenalom. Ukoliko ga ne prodaju na leto i u međuvremenu ne uspeju da dogovore produžetak saradnje, on bi s prvim danom 2021. mogao da pregovara sa zainteresovanim stranama i obeća se narednom poslodavcu. A Tobdžije to sigurno želele da izbegnu i vrate makar deo uloženog novca. 

Gledajući isključivo u papirologiju "pecanje" Olivijea Žirua moglo bi da bude lakši posao. No međutim... Kako snažnom napadaču u junu ističe ugovor on će biti slobodan da zahteva veliku platu kao slobodan agent. Gazeta piše da tu svoju šansu vidi Lacio, pogotovo ukoliko bi se Inter prethodno istrošio na Obamejana

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara