Osuda poziva na sud

Poslanik BiH, koji je dobio poziv za svedočenje u slučaju "Tuzlanska kolona", osudio potez suda u Beogradu.

Izvor: B92

Subota, 08.09.2007.

10:21

Default images

Poslanik u Predstavničkom domu parlamenta Bosne i Hercegovine Sead Avdić izjavio je da je poziv za svedočenje u slučaju "Tuzlanska kolona", koji je dobio od Veća Okružnog suda u Beogradu za ratne zločine, u suprotnosti s međudržavnim ugovorom Srbije i BiH.

Avdić je rekao i da Beograd time samo produžava agoniju i politizuje slučaj. Činjenica da se u pozivima preti privođenjem i novčanim kaznama dovoljno govori o pokušaju Beograda da rešava dobrosusedske odnose s BiH, kaže on.

"U tom smislu, sigurno je da je to krajnje neprihvatljivo i krajnje ispolitizovano i nepromišljeno, uz odsustvo mudrosti", kaže on.

Ministarstvo pravde BiH najavilo je protesno pismo Beogradu zbog postupanja Veće za ratne zločine.

Postupajući sudija Milan Dilparić uputio je pozive za svedočenje na kuće adrese državljana BiH, čime su, prema tumačenju ministra pravde BiH, prekršen međudržavni ugovor i Evropska konvencija.

Iz Okružnog suda u Beogradu je, međutim, saopšteno da hitno postupanje dozvoljava direktno pozivanje svedoka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

13 h

Podeli: