Auto zanimljivosti

Prodaje se Harley star više od 100 godina

Prodaje se Harley star više od 100 godina
Foto: N.N. | Prodaje se Harley star više od 100 godina, s neobičnom prikolicom

​Izuzetno redak Harley-Davidson motocikl bi 25. aprila trebalo da se nađe na aukciji, naravno, pod uslovom da se do tada završi kriza prouzrokovana epidemijom COVID-19.

Aukcijska kuća „Bonams” prodaje Model J iz 1916. godine i to zajedno sa neobičnom prikolicom, a očekuje se da bi mogao da zaradi i do 41.500 dolara.

Prodavac naglašava da je ovo neobično „dostavno vozilo” u besprekornom stanju, kao i da je kompletno sređivanje završeno 2016. godine.

Neobična prikolica se zove Package Truck i korišćena je za prevoz namirnica i dijelova, a činio je kargo kontejner, postavljen na šasiju bočne prikolice. Radi se o izuzetno uspješnom Harley-Davidson proizvodu koji se prodavao pune 42 godine.

Ova konkretna kombinacija Model J motocikla i Package Truck prikolice dolazi sa trostepenim prenosom, originalnim sistemom osvjetljenja i Corbin brzinomerom. Tu je i braon kožno sjedište, uz retro logotipe na sve četiri strane prikolice.

Restauracija je odrađena tokom 2015. i 2016. godine, uključivala je savljanje nove oplate, ponovno farbanje, kao i potpuno sređivanje agregata i sistema prenosa.

Iz aukcijske kuće navode da uz motocikl ide i potvrda o starosti i V5C dokument tj. potvrda o dosadašnjem vlasništvu. Ceo „paket” je potpuno ispravan, a sve što vas dijeli od vožnje je njegova registracija.

(Moto-berza.com)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije