Najnovije vesti
Vesti Republika Srpska
Granični prelaz Brod tokom noći prešle 23 osobe i sve smeštene u karantin

Granični prelaz Brod tokom noći prešle 23 osobe i sve smeštene u karantin

U šatorski karantinu koji se nalazi u Brodu u Zmaj Jovinoj ulici, u toku noći smeštene su 23 osobe koje su ušle u ovu opštinu na graničnom prelazu, potvrdio je komandant opštinskog Štaba za vanredne situacije Ilija Jovičić.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Šatorski karantin Brod Foto: Srna
Šatorski karantin Brod

On je jutros na svom Fejsbuk profilu naveo da među tim osobama nema Brođana. On je sinoć objavio da je šatorski karantin u funkciji u koji će policija sprovoditi sve osobe koje ulaze u ovu opštinu na graničnom prelazu, nakon kontrole sanitarnog inspektora i uzimanja podataka.

Prema podatcima koje je naveo sinoć, juče do 16 časova u Brodu u kućnoj izolaciji se nalazi 222 osobe. Za 29 osoba istekao je rok obavezne izolacije.

U vezi sa postupanjem sa osbama u šatorskom karantinu, Jovičić je precizirao da lekar uzima bris od svakog, kontroliše temperaturu i drugo, popunjava obrasce i elektronski upućuje na potrebne adrese.

– Osobe iz Federacije BiH se pod pratnjom sprovode do granice sa FBiH i upućuju u matične opštine, prosleđujući i podatke, i to svaki dan u 13 časova. Osobe iz FBiH sa temperaturom i simptomima virusa odmah se upućuju u bolnicu u Doboj na dalje postupanje – naveo je Jovičić.

On je rekao da se osobe iz Republike Srpske smeštaju u šatore u centralnom karantinu u Brodu gde čekaju nalaz brisa, odnosno rezultate testiranja.