SILOVAO BIVŠU SUPRUGU PRED TROJE DECE: Na silu je odveo u sobu i pretio da će je ubiti!
Foto: Shutterstock

Uhapšen nasilnik iz Zaječara

SILOVAO BIVŠU SUPRUGU PRED TROJE DECE: Na silu je odveo u sobu i pretio da će je ubiti!

Crna Hronika -

Užas B. T. (45) sumnjiči se da je ženu na silu uvukao u sobu
i zlostavljao uz pretnju da će je ubiti

Zaječarac B. T. (45) uhapšen je zbog sumnje da je silovao svoju bivšu suprugu (36) dok se troje njihove dece nalazilo u drugoj sobi njegovog stana.

Nasilnik je navodno imao zabranu prilaska ženi.

Kako Kurir saznaje, sve se odigralo u stanu osumnjičenog kada je žrtva došla da uzme decu. Osumnjičeni B. T. je uz pretnju silom seksualno zlostavljao bivšu ženu.

Odmah priveden

- I dok su bili u braku, njih dvoje su uzajamno prijavljivali nasilje u porodici. Prema priči bivše supruge, ona je došla da uzme decu u stan osumnjičenog. Tada ju je, kako je tvrdila, on na silu uvukao u sobu, a decu odveo i zaključao u drugu sobu. Pretio je da će je ubiti, a po završetku samog čina kazao joj je da ćuti, u suprotnom „tek sada će ga zapamtiti“ - kaže izvor Kurira iz istrage.

Uprkos pretnji, žena je odvela decu svojoj kući i odmah otišla u policiju da ga prijavi. Ubrzo je nasilnik uhapšen. - On je odmah rekao da je tačno da je sa bivšom suprugom imao intimni odnos, ali da je to bilo uz obostranu želju. Negirao je bilo kakvo silovanje ili pretnju. Žena je pregledana i vraćena kući, a njeni zdravstveni nalazi su poslati nadležnom tužilaštvu - rekao je naš sagovornik.

Zabrana prilaska

Sud je navodno ranije ovom Zaječarcu odredio zabranu prilaska bivšoj ženi. Zaječarska policija je osumnjičenom odredila pritvor do 48 sati zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo silovanja i on će biti sproveden nadležnom tužilaštvu.

Poražavajuća statistika

Za tri godine u Srbiji više od 132.000 slučajeva porodičnog nasilja

Srbiji je od početka primene Zakona o sprečavanju nasilja u porodici, 1. juna 2017. godine, do kraja januara ove godine razmotreno više od 132.600 slučajeva porodičnog nasilja, saopšteno je iz Ministarstva pravde Srbije.

Nadležna tužilaštva su u tom periodu uputila ukupno 46.690 predloga za produženje hitne mere - udaljenje nasilnika iz stana i zabranu prilaska i kontakta sa žrtvom, a sudovi su ih usvojili u 45.994 slučaja.

U saopštenju Ministarstva pravde dodaje se i da je Srbija uskladila svoje zakonodavstvo sa Istanbulskom konvencijom i uvela četiri nova krivična dela u cilju unapređenja krivično-pravne zaštite žena. - Nasilje u porodici i nasilje nad ženama je pojava s kojim se suočavaju sve države sveta. Ovaj fenomen zahteva reakciju čitave države. Navedeni podaci ukazuju da je država Srbija odlučna u rešavanju ovog pitanja i da žrtve sve više veruju u rad institucija, da su osnažene i da nasilje više prijavljuju - ističe se u saopštenju Ministarstva pravde Srbije.

Kurir/Suzana Božinović

Foto: Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track