Vesić: Nije isključeno da policijski čas u Beogradu traje ceo dan

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je rekao da nema potrebe za uvođenjem policijskog časa od 24 sata u Beogradu, ali ako se situacija bude pogoršala, to nije isključeno.
Vesić: Nije isključeno da policijski čas u Beogradu traje ceo dan
Foto: 021.rs
Zamenik gradonačelnika je dodao da ni zatvaranje centralnih beogradskih opština nije isključeno.
 
"Cilj je da se spreči mešanje građana. U tom slučaju bi policija bila na svim ulicama i neprestano bi kontrolisala kretanje, tako je rađeno u Vuhanu", kaže Vesić za "Kurir".
 
Prema njegovim rečima, sve mere koje se donose u skladu su sa savetima naših i kineskih epidemiologa.
 
Prema ranijim najavama, glavni grad Srbije mogao bi da bude potpuno izolovan. Scenario koji podrazumeva zatvaranje 10 centralnih opština značio bi da ljudi ne mogu da ulaze i izlaze sa te teritorije. Druga još drastičnija opcija bi podrazumevala da se uvede celodnevni policijski čas.
 
Radojičić: Bliži se trenutak izolacije gradskih opština
 
Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je danas da smatra da se bliži trenutak kada će centralne gradske opštine biti potpuno izolovane i sprečeno kretanje građana iz jednog dela grada u drugi.
 
"To će malo dodatno pojačati disciplinu. To se dogovara sa kineskim ekspertima i našim stručnjacima, oni će odrediti kad će se ta mera primeniti", rekao je Radojičić za Pink.
 
Kako je objasnio, situacija sa brojem obolelih se prati svakodnevno i vreme određivanja mere blokade delova grada zavisi od mnogih stvari, ali je činjenica da se u borbi protiv virusa korona mora ići dva, tri koraka ispred epidemije, "zato neke mere u početku i izgledaju nelogično".
 
Radojičić je naglasio da je cilj mera koje će verovatno biti donete da se ne putuje iz jednog u drugi deo grada, jer je to potencijalni način širenja virusa, i da će možda biti problem sa zdravstvenim radnicima koji moraju iz raznih opština da dolaze na posao, ali da je i to rešivo.
 
Na pitanje da li će biti uveden policijski čas 24 sata dnevno, Radojičić je odgovorio da ne zna da li se razmatra ta mogućnost. 
  • @Psihologija mase

    27.03.2020 15:03
    I ocitavaju se sramni rezultati, doduse po osnovu dosadasnjeg iskustva i ocekivani: Prag trpljenja nema granice u visinu, a kriticko razmisljanje ravno nuli. Bedni podanicki narod koji voli diktatore. Pocinjem da mislim da su price o hrabrim pametnim srbima iz svetskih ratova mitovi samo, jer nemoguce da ste postali takva bezlicna marva u amovima za samo dve generacije.
  • Zdravko

    27.03.2020 12:53
    @sivi dom

    Profit iznad čoveka? Ti si ili bot ili neobavešten. Nego da te pitam, jel voziš zapadni auto i štediš evre? Ako da, onda ćuti. Ako ne, onda nisi normalan.
  • Badza

    27.03.2020 12:14
    Oliva@ badza je dalabu
    Koji si ti mentalni sklop...strašno

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija