Gradski derbi Vesterosa

Vreme čitanja: 3min | ned. 22.03.20. | 12:18

Švedska još dozvoljava odigravanje prijateljskih utakmica

O fudbalu retko ko još razmišlja, u vreme kada je glavna briga sačuvati sopstveno zdravlje. Virus korona je tako loptu zaustavio u velikoj većini zemalja Evrope, a jedino se igra u Belorusiji i Švedskoj, gde su na snazi pripreme za narednu sezonu. Naravno, pred praznim gledalištem.

Upravo ćemo tako u Vesterosu (naravno, ne onom iz popularne serije "Igra prestola"), gledati gradski derbi između istoimenog kluba i Frankea (19.00). Oba kluba će se kroz ovaj meč pripremati za izazove u nižim rangovima, kada opasnost od virusa korona konačno prođe i svi se vratimo normalnim životima.

Izabrane vesti

Zanimljivo je da je današnji "domaćin" pretežno orijentisan na hokej, dok se najveći deo Frankea bazira na bendi sekciju. Fudbal na sve to dođe kao sporedna stvar, ali ga dva kluba ipak održavaju kroz takmičenje u petom rangu.

Zanimljivo, iako igraju na istom nivou, zbog specifičnosti tamošnjeg sistema, u takmičarskom meču se nisu sastali još od 2016. godini kada su u grupi "Nora Sveland" (Severni Sveland) dva puta ukrstili koplja. Na ta dva susreta videli smo ukupno 12 golova, a Vesteros je izašao kao bolji, upisavši pobedu na svom terenu (4:2), te remi na stadionu Frankea (3:3).

Gledajući njihove poslednje susrete, kako prijateljske, tako i one takmičarske, deluje da bismo večeras mogli da vidimo pravu goleadu. Ne samo da vredi pokušati sa tipom "3+", već se možete oprobati sa "4+", pa čak i "5+" ukoliko ste hrabri.

Malo južnije od Stokholma gledaćemo sudar dva komšijska grada, pošto će koplja ukrstiti Sederšoping i Dagsberg iz Ljunge (19.00). Slično kao i u prethodnom paru, reč je o okršaju dva kluba iz nižih rangova takmičenja.

Sederšoping

Domaći igraju u petom rangu ("Nordestra Getaland" – Severnoistočni Getaland), baš kao i gosti, pa će biti zanimljivo videti ko se bolje pripremio za novu sezonu. Dagsberg je prošle godine trijumfovao u svojoj diviziji "Estergetaland Estra", pa uz lepa sećanja ulazi u današnji meč.

Nije bilo prilike da se dva tima sastanu u nekom takmičarskom meču do sada, a ono što bode oči jeste da je gost prošle godine uzeo učešće u kvalifikacijama za Kup Švedske, gde je izgubio rezultatom 0:12 od Bragea iz drugog ranga, popularnog Superetana. Danas ne treba očekivati takav debakl neke od ekipa, ali vredi igrati na golove, pa slično kao i kod prethodnog para predlažemo "4+".

Ako ste prethodnih par dana pratili dešavanja vezana za prijateljske utakmice u Švedskoj, sigurno su vam u oko upala dva niželigaša - Orids i Lagans, koji će danas međusobno ukrstiti koplja (15.00).

Gosti dolaze iz Ljungbija, koji je dosta poznatiji po istoimenom klubu i takmiče se u nižim rangovima već godinama unazad. Sa druge strane, Orids se nalazi na najnižoj mogućoj lestvici, pa fudbal u ovom klubu dođe kao potpuno amaterski. Baš zbog toga možete pokušati sa dvojkom, uz ogradu da je možda najbolje i ovde igrati na golove, bar "3+".

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Ned 15:00 7360 KLPR Aaryds IK - Lagans AIK ug 4+ 1,55
Ned 19:00 7362 KLPR Vesteros IK - IK Franke ug 5+ 2,20
Ukupna kvota3,41

PRIJATELJSKE UTAKMICE

Nedelja
14.00: (1,60) Skiljebo (4,40) Kungsor (3,80)
14.00: (5,30) Sedra (4,70) Lovstad (1,40)
15.00: (2,25) Orids (3,80) Lagans AIK (2,45)
15.30: (1,30) Olets (5,00) Skrea (7,00)
19.00: (3,60) Vesteros (4,40) IK Franke (1,65)

19.00: Sederšoping – Dagsberg

Napomena: Kvote su podložne promenama


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara