Makedonija u svetskom projektu Solidarnost za borbu protiv korona virusa 1Skoplje Foto: Bojan Cvejić

Republika Severna Makedonija je od danas jedna od dve zemlje u kojoj će se sprovoditi program protiv korona virusa u okviru Svetske organizacije za zdravstvo u okvoru Programa „Solidarnost“, izjavio je makedonski ministar zdravstva Venko Filipče.

U okviru ovog programa pored Severne Makedonoije nalaze se i Argetina, Bahreini, Kanada, Francusaka, Iran, Norveška, Južna Afrika, Španija, Švajcarska i Tajland., saopštio je ministar a prenosi Makfaks.

– Trening se odvija u okviru organizacije HOPE u saradnji sa institutom Brown Univerziteta u SAD i bazira se na programu Svetske zdravstvene organizacije, i odnos se na sprečavanja širenja virusa, a naša zemlja je mđu prvima u Evropi koja je ušla u ovaj projekat – rekao je Filipče, a prenosi agencija Makfaks.

U oprogram „Solidarnost“ uključeno je dvadeset lekara i medicinskog osoblja iz Severne Makedonije koji će svojim kolegama preneti iskustva kolegama u zdravstvenim ustanovama u Skoplju, ali i u zdravstvenim ustanovama u celoj zemlji, kako u sprečavanju širenja virusa, tako i među onima koji su oboleli od virusa Covodi 19.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari