Đukanović će tužiti Ivanovića

Milo Đukanović najavio da će tužiti direktora Vijesti Željka Ivanovića zbog optužbi da je Đukanović organizovao napad na njega.

Izvor: Beta, Tanjug

Ponedeljak, 03.09.2007.

10:53

Default images

Bivši premijer najavio je da će tužiti Ivanovića zbog njegovih optužbi. Đukanović je, kako su danas preneli podgorički mediji, odbacio Ivanovićeve optužbe i saopštio da iskreno, bez političkih kalkulacija, želi da se otkriju počinioci.

"Nije prvi put da ljudi s profesionalno i politički naraslim ambicijama nedostatak samopouzdanja i integriteta kompenzuju tako što se žele predstaviti protivnikom, pa i žrtvom političkog autoriteta", naveo je on.

"Tako i Ivanović želi mene za protivnika, verujući da će time obezbediti javni značaj koji mu nedostaje i koji je u ozbiljnom neskladu s njegovom predstavom o vlastitoj veličini", piše u saopštenju Đukanovića.

Željko Ivanović je danas "najvećim cinizmom" nazvao najavu Đukanovića da će ga sudski goniti zbog optužbi koje je izrekao na njegov račun.

"Spreman sam za svaki sud, pa i ovaj Đukanovićev, jer ne vidim šta ima novo i prekršajno u nečemu što sam rekao, a što i vrapci znaju,a to je da je on šef familije, bilo biološke ili kriminalne, koja vlada Crnom Gorom i odlučuje o svemu, pa i onom najvrednijem, ljudskom životu", kaže Ivanović.

Vijesti danas pišu da imaju nezvanična saznanja da je za policiju interesantna činjenica da dva napadača na Ivanovića nisu nosila maske.

"To navodi na sumnju da napadači možda nisu iz Crne Gore. Zbog toga su o ovom incidentu obaveštene policije susednih država, posebno Republike Srpske, od kojih su tražene informacije koje mogu imati veze s tim slučajem", piše list.

OEBS: Izjave zvaničnika ohrabrujuće

Misija OEBS-a u Crnoj Gori ocenjuje da ohrabruju izjave crnogorskih zvaničnika u osudi napada na Željka Ivanovića.

Šefica misije OEBS-a u Crnoj Gori Badesku je u saopštenju apelovala na vlasti da "učine sve što je u njihovoj moći da privedu pravdi počinioce ovog dela, kao i da spreče slične napade u budućnosti".

"Ohrabruju nas izjave crnogorskih zvaničika i predstavnika civilnog sektora u osudi ovog zločina i pozdravljamo napore koje direktor policije Veselin Veljović ulaže u brzo rasvetljavanje ovog slučaja", istakla je Badesku.

I Organizacija za medije u jugoistočnoj Evropi (SEEMO) saopštila je da je zabrinuta zbog napada na direktora podgoričkih "Vijesti" Željka Ivanovića.

Ta organizacija zatražila je od crnogorskog predsednika Filipa Vujanovića, premijera Željka Šturanovića i ministra unutrašnjih poslova Jusufa Kalamperovića da bezbede "momentalnu istragu tog slučaja".

SEEMO je podsetio da još nije rasvetljeno ubistvo direktora dnevnika "Dan" Duška Jovanovića 2004, kao i da je prošle godine, slično Ivanoviću, napadnut crnogorski književnik Jevrem Brković.
"Život u Crnoj Gori je ostao jeftin, a ubice i kriminalci se kažnjavaju samo saopštenjima", ocenio je Crnogorski PEN centar.

Njegov predsednik Mladen Lompar naveo je da se, posle toga, "ubice i razbojnici pritaje, a onda, opet iz mraka, palicama, močugama i sa čarapama na glavi, obavljaju posao za koji su plaćeni prljavim novcem".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: