Episkop eparhije valjevske Milutin i još dvojica sveštenika pozitivni na virus korona

Novosti Online/ B. PUZOVIĆ

26. 03. 2020. u 17:08

Kod episkopa valjevskog Milutina potvrđeno je prisustvo virusa korona, kao i kod još dvojice sveštenika ove Eparhije valjevske

Епископ  епархије  ваљевске Милутин и још двојица свештеника позитивни на вирус корона

Foto: B. Puzović

Kod episkopa valjevskog Milutina potvrđeno je prisustvo virusa korona, kao i kod još dvojice sveštenika ove Eparhije valjevske. Nalaze se u KBC “Dragiša Mišović” u Beogradu, saopšteno je iz kancelarije episkopa valjevskog.

Eparhija valjevska navodi da nikakva delegacija, sveštenici, vernik, ili bilo koja osoba iz Italije ili nekog drugog kriznog područja na svetu u poslednje vreme nije bila u poseti Eparhiji. Episkop Milutin, kao i svi sveštenici eparhije, u poslednjih nekoliko meseci nisu putovali ni u jedno krizno područje zaraženo korona virusom.

Od trenutka proglašenja vanrednog stanja episkop Milutin nije napuštao sedište eparhije i od početka je poštovao pravila samoizolacije, prvi je u SPC doneo odluku o prekidu osvećenja domova pred Vaskrs, imajući u vidu da se u Valjevu pojavio virus, starajući se i na taj način da se spreči širenje zaraze, navodi Eparhija valjevska.

Pročitajte još: U Pirotskom okrugu PET slučajeva zaraze: Čeka se rezultat za još četiri

- Nepobitne su činjenice da Eparhija valjevska i episkop Milutin nemaju nikakve veze sa pojavom virusa korona u Valjevu i da je eparhija na vreme preduzela sve potrebne mere za sprečavanje širenja zaraze – stoji u saopštenju. - Uostalom, episkop Milutin sa dvojicom svojih klirika spada među prve obolele osobe, za šta ne snosi nikakvu ličnu odgovornost, kako ga pojedini mediji zlonamerno klevetaju, nego je, naprotiv, ugrožen zbog neodgovornosti nekih drugih ljudi.






Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (13)

LESA

26.03.2020. 18:17

Taj episkop je doneo odluku o yatvaranju svh crkava iz Valjevske eparhije . pukom slucajnoscu isti taj dan dobi je simtome virusa i prebacen u Beograd.

Крв и Тело

26.03.2020. 19:58

@NikolaKBgd - Господа нашег Исуса Христа не садржи бактерије и вирусе. Не размећите се својим незнањем.

Mihailo

26.03.2020. 20:00

Stavite ovo kao naslovnu vest da ljudi shvate da se može i u crkvi zaraziti. Ovo ludilo sa crkvom i odlaskom u crkvu mora da prestane!

слободан

26.03.2020. 20:28

@Mihailo - ...Бог ти помогао и Свети архистратиг Михаило...ко верује биће спасен,ко не верује....

Mihailo

26.03.2020. 20:43

@Mihailo - Evo, očit primer da su fanatici i da su opasni po okolinu! Država mora da reaguje, kao Grčka na primer i zabrani verska okupljanja.

Rođa

26.03.2020. 20:30

Gospodo, šansa da je episkop Milutin dobio Koronu u bolnici gde posećuje bolesne ili na sednici sa valjevskim čelnicima je gotovo izvesna. Ne mešajte ovo sa Liturgijom.

Ma

26.03.2020. 21:24

@Rođa - Ма сигурно нису попили оно вино и водицу па зато?? Е мој Рођо!

Rođa

26.03.2020. 21:49

@Rođa - Dragi "Ma", iz tog razloga sigurno nisu. Svetim Pričešćem su Pričešćivani gubavi (lepra) umiruću sa kugom, sa španskog groznicom, inficirani besnilom i - gle čuda - nije zabeležen niti jedan slučaj da se neko inficirao.

Ух

26.03.2020. 22:06

@Rođa - Rođa> И би 20 милиона страдалих! И нико од њих није био верујући нити је био причешћен? Ма, неће бити тако пријатељу! Неће бити!