"Globalni ekonomski problemi biće rešeni"

Ruski premijer Mihail Mišustin uveren je da su trenutni problemi u globalnoj ekonomiji zbog koronavirusa privremeni i da će biti prevaziđeni.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 26.03.2020.

14:01

Foto: Depositphotos, peshkova

"Ubeđen sam da su aktuelni problemi globalne ekonomije, koji su izazvanin koronavirusom, privremeni, i da će biti rešeni. Zato je sada važno da se donose odluke orijentisane na budući razvoj", rekao je on na današnjioj sednici vlade, prenosi agencija Tas.

Mišustin je u tom kontekstu pozvao na ulaganja u infrastrukturu. Napomenuo je da su sve mere utvrđene u novoj strategiji za sektor transporta do 2035. godine zasnovane na toj logici.

"One imaju za cilj stvaranje temelja za jačanje pozicije Rusije kao jedne od najvećih svetskih ekonomija i jednog od vodećih tranzitnih centara, kako bi se stvorili povoljni uslovi za bolji život ljudi i podizanje konkurentnosti naših preduzeća ", rekao je ruski premijer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Norvežani beže u Švajcarsku

Oštro povećanje poreza na bogatstvo i dividende od strane norveške vlade orijentisane na levo, podstaklo je desetine bogataša nordijske nacije da se presele.

12:07

21.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

15 h

Podeli: