ABA U MAGLI, ALI IGRAĆE SE KLS! Deleon: Superliga će početi bez Zvezde i Partizana!
Foto: Starsport©

BAŠ JE OPTIMISTA

ABA U MAGLI, ALI IGRAĆE SE KLS! Deleon: Superliga će početi bez Zvezde i Partizana!

Košarka -

Leon Deleon direktor Košarkaške lige Srbije optimista je po pitanju odigravanja Superlige Srbije.

Iako je kompletan globalni sport stao, Deleon je mišljenja da će biti stečeni svi uslovi da se klubovi bore za titulu šampiona države.

"Naravno da razmišljam o takmičenju, sada imamo vremena da razmišljamo. Situacija je teška, moraju da se steknu svi uslovi, pre svega zdravstveni kako bi eventualno mogli da ozbiljno krenemo u realizaciju Superlige. Nadam se da bi krajem maja moglo da se sveopšte stanje poboljša i da se sport, a samim tim i košarka, ponovo pokrene", rekao je Deleon u izjavi za "MaxBetsport".

Ukoliko dođe do stabilizacije situacije izazvane koronavirusom i povratka na košarkaške parkete, biće problema za KLS u organizaciji takmičenja.

Crvena zvezda i Partizan neće biti u mogućnosti da od početka zaigraju u Superligi Srbije, jer će imati obaveza na Jadranu, u Evroligi i Evrokupu.

"Svestan sam da svi trenutno gledaju kada će početi Evroliga, Evrokup i ABA liga. Sasvim je realno očekivati da Zvezdu i Partizan vidimo tek u plej-ofu domaćeg šampionatu zbog termina, a ne u prvoj fazi Superlige. Ostaje da se vidi i da li je to izvodljivo", istakao je Deleon i zaključio:

"Mi smo čekali sa terminima i u normalnim okolnostima, a sada će tek da bude komplikovano. Ipak, umereni sam optimista, verujem da neće doći do potpunog prekida i da ćemo ponovo imati šampiona u normalnim okolnostima".

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja