Planirao napad na bolnicu sa zaraženima pa ubijen

Muškarac, osumnjičen da je planirao da napadne bolnicu u kojoj se leče oboleli od koronavirusa u američkoj državi Misuri, ubijen je u razmeni vatre s policijom.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 26.03.2020.

18:27

Planirao napad na bolnicu sa zaraženima pa ubijen
Ilustracija: Depositphotos/ chalabala

Kako BBC javlja, sukob se dogodio kada su agenti pokušali da uhapse 36-godišnjaka u gradu Belton, u okviru domaće istrage terorizma, saopštio je Federalni istražni biro (FBI).

Zvaničnici su rekli da je muškarac bio motivisan rasističkim i antivladinim uverenjima. On je, navodno, razmotrio niz mogućih meta pre nego što se odlučio za bolnicu zbog trenutne epidemije. Osumnjičeni, koga su vlasti identifikovale kao Timotija Vilsona, mesecima je bio pod nadzorom, čime je utvrđeno da je "potencijalno nasilni ekstremista" koji je iskazivao rasnu i versku mržnju, navodi se u saopštenju FBI-ja. Vilson je ranije razmišljao da napadne školu sa velikim brojem crnih učenika, džamiju ili sinagogu, navodi FBI. On je, kako se izveštava, odlučio da mu meta bude neidentifikovana bolnica nakon što su vlasti u Beltonu, koji se nalazi u oblasti Kanzas Sitija, naložile stanovnicima da ostanu kod kuće u pokušaju da spreče širenje koronavirusa. Prema Ministarstvu zdravlja države Misuri, od srede je u toj državi 356 potvrđenih slučajeva kovida 19, bolesti uzrokovane koronavirusom. Osam ljudi je umrlo od toga. Širom SAD ima više od 1.000 smrtnih slučajeva uzrokovanih virusom i više od 70.000 potvrđenih infekcija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: