Ko sve savetuje Filareta u štrajku

Vladika mileševski Filaret šesti dan štrajkuje glađu na srpsko-crnogorskoj granici u mestu Ranča.

Izvor: Beta, Tanjug

Nedelja, 02.09.2007.

15:48

Default images

Vladika je zahvalio na, kako je rekao, korektnoj jučerašnjoj izjavi srpskog ministra policije Dragana Jočića. On je potvrdio i da ga je telefonom zvao lider srpskih radikala Vojislav Šešelj koji mu je, kako je rekao, dao nekoliko saveta kako da istraje u svom naumu.

"Imam dosta poziva i podrške, narod stalno dolazi i prolazi. Danas sam ovde sa vladikom vranjskim Pahomijem služio litrugiju, bila su i dva krštenja, a bio je da me podrži i dekan Pravnog fakulteta u Beogradu Mirko Vasiljević", rekao je vladika mileševski.

Vladika Filaret je ironično dodao da je "maločas na crvenoj stolici do njega sedeo Ratko M. koji mu je dao najbolji savet", ne želeći, međutim, da otkrije ni ko je Ratko M. ni o kakvom savetu je reč.

Vladika je rekao da se oseća dobro, danas možda bolje nego juče, a pritisak i šećer, kaže, ne meri.

On je ponovio optužbe na račun Gorana Svilanovića, da ga je, kada je bio šef diplomatije, stavio na spisak Haškog tribunala osumnjičenih da pomažu haškim beguncima. "Odgovorno tvrdim da je to bio Svilanović i on to zna", rekao je vladika mileševski.

Prema rečima vladike, njegovo ime je na "crnu listu" moglo doći samo iz Beograda i niotkuda više jer tamo negde u Briselu i Hagu, tvrdi vladika, sigurno niko nije znao ni za kakvog Filareta.

"Tražimo rešenje za problem vladike Filareta"

Crnogorski premijer Željko Šturanović izjavio je danas da će Vlada pokusati da reši problem ulaska episkopa Filaretu u Crnu Goru, koji zbog zabrane štrajkuje glađu na crnogorsko-srpskoj granici.

"Problem postoji i Crna Gora će, ostajući privržena saradnji sa Hagom, nastojati da ga reši", kazao je Šturanović novinarima u Podgorici.

Prema rečima crnogorskog premijera, najavljene blokade puteva između Srbije i Crne Gore "ne mogu doprineti rešavanju tog problema".

"Sa zadovoljstvom sam jutros pročitao stav gospodina Filareta koji se ogradio od takvih manifstacija i verujem da u jednoj redovnoj proceduri možemo naći rešenje za taj problem", rekao je Šturanović.

On je kazao da je "glavni krivac" za zabranu ulaska Filareta u Crnu Goru njena zvanična politika saradnje sa sudom u Hagu, te da to nije odluka pojedinaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: