"Ne raskidajte ugovore sa roditeljima dece sa smetnjama u razvoju"

Ministar za rad Zoran Đorđević apelovao je na poslodavce da ne raskidaju ugovore sa roditeljima dece sa smetnjama u razvoju.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 26.03.2020.

17:32

Foto: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

U saopštenju ministra navodi se da zaposlenim samohranim roditeljima (ili ukoliko je drugom roditelju ustanovljena radna obaveza), hraniteljima ili starateljima dece i mladih sa smetnjama u razvoju, sa telesnim ili senzornim invaliditetom, dece i mladih sa teškim hroničnim i retkim bolestima treba omogućiti rad od kuće do prestanka vanrednog stanja.

Đorđević apeluje da ukoliko ne postoje uslovi da zaposleni roditelji ostvare pravo na rad od kuće iz navedenih razloga, a objektivno su sprečeni da redovno dolaze na posao, da poslodavci objektivno razmotre opravdanost njihovog odsustva i izbegnu raskid ugovora o radu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: