Nakon istinitog informisanja u pritvor 1Foto: EPA-EFE/ JENS SCHLUETER

Ekipa KTV televizije iz Zrenjanina nakon snimanja reportaže o licitaciji državnog poljoprivrednog zemljišta danas je uhapšena i odvedena u pritvor.

Pritvoreni su novinar Danijel Radić, koji je i pokrajinski poslanik još uvek aktuelnog pokrajinskog saziva, kao i kamerman ove televizije Robert Bajtai, potvrdili su Danasu u ovoj medijskoj kući.

Vlasnica KTV televizije Danica Radić kaže da je ekipa nosila zaštitne maske i rukavice, da su normalno obavljali radni zadatak dok za to vreme većina zaposlenih u opštini nije nosila zaštitne maske a da su uhapšeni po povratku sa snimanja, jer ih je prijavilo opštinsko obezbeđenje da nisu poštovali mere dezifekcionih propisa.

Ona je upozorila na velike pritiske kojima su izloženi kao medijska kuća i izrazila sumnju u političku pozadinu privođenja.

Kako je ranije objavljeno na lokalnim portalima, po odobrenju Osnovnog javnog tužioca u Zrenjaninu, pripadnici zrenjaninske policije uhapsili su i odredili meru zadržavanja u trajanju do 48 časova R. D. (28) i B. R. (45), obojica iz Zrenjanina, zbog sumnje da su počinili krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari