UPOZORENJE građanima: Ne šaljite lične podatke putem SMS-a

NovostiOnline/B.Ca.

26. 03. 2020. u 17:27

Udruženje banaka Srbije želi da upozori građane da se, u situaciji u kojoj se svi borimo da normalno funkcioniše život u Srbiji, uključujući i finansijske usluge, pojavljuju i oni koji ovo stanje pokušavaju da iskoriste za prevaru

УПОЗОРЕЊЕ грађанима: Не шаљите личне податке путем СМС-а

Foto Depositphotos

UDRUŽENjE banaka Srbije upozorilo je građane da ne nasednu na sms poruke prevaranata koji se predstavljaju kao predstavnici finansijskih ustanova i traže im podatke – PIN, broj računa, jedinstveni matični broj!



-Želimo da upozorimo građane da se, u situaciji u kojoj se svi borimo da normalno funkcioniše život u Srbiji, uključujući i finansijske usluge, pojavljuju i oni koji ovo stanje pokušavaju da iskoriste za prevaru-kažu UBS. – Jedan broj građana dobio je SMS poruku u kojoj se od njih traže lični podaci. Srećemo pažnju da je reč o prevari, takozvanoj fišing kampanji.



Banke će u kontekstu isplate penzija svakako kontaktirati klijente, što može da podrazumeva i komunikaciju putem SMS poruka.Ali, u toj komunikaciji banke nikada meće tražiti podatke kao što su JMBG ili PIN kod.



Iz UBS zato mole građane da obrate pažnju, pre svega provere ko je pošiljalac poruke, a da u slove lične podatke čuvaju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije