PUTIN NA SAMITU G20: Treba nam zajednički plan za podršku ekonomiji usled izbijanja korona virusa, ovo je GLAVNA MERA!
Foto: EPA/TATYANA ZENKOVICH

otvoreno

PUTIN NA SAMITU G20: Treba nam zajednički plan za podršku ekonomiji usled izbijanja korona virusa, ovo je GLAVNA MERA!

Planeta -

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas na samitu G20 održanom u formi video-konferencije da je zemljama učesnicama potreban zajednički plan za podršku ekonomiji usled izbijanja korona virusa i predložio moratorijum na sankcije vezane za osnovne proizvode.

Putin je predložio stvaranje specijalnog fonda pod kontorlom Međunarodnog monetarnog fonda radi pružanja pomoći zemljama pogođenim pandemijom korona virusa, preneo je Rojters.

"Svima nama, ako govorimo o G20 kao o celini, je potreban zajednički akcioni plan za stabilizaciju situacije, podršku ekonomiji i vraćanje poverenja na svetska tržišta", rekao je predsednik Rusije govoreći na samitu, preneo je TAS S.

"Sada generalno hitno moramo da obezbedimo pristup finansiranju zemljama kojima su potrebni resursi, pre svega državama koje su pod uticajem tih kriznih pojava i pandemije", precizirao je Putin.

On je rekao da će korona virus izazvati ozbiljnije probleme nego što je to učinila finansijska kriza 2008-2009. godine.

Predsednik Rusije je naveo da je nezaposlenost zbog razvoja situacije vezane za širenje korona virusa prevazišla nivo iz 2009. godine.

Kurir.rs/Tanjug Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track