Zabranjen rad šećerane u Senti

Republička inspekcija za zaštitu životne sredine privremeno je danas zabranila rad u fabrici šećera "TE - TO" u Senti.

Izvor: B92

Subota, 01.09.2007.

18:01

Default images

To je danas saopštilo Ministarstvo za zaštitu životne sredine. Zabrana je usledila pošto je ova fabrika juče u Tisu izlila svoje neprečišćene otpadne vode, usled čega je nastalo uginuće ribe u toj reci.

Vanrednim inspekcijakim nadzorom ove fabrike, koje je obavljeno danas, Republička inspekcija za zaštitu životne sredine utvrdila je da je boja reke Tise znatno promenjena na mestu ispusta otpadnih voda iz šećerane, kao i da nizvodno od izliva postoje naslage gašenog kreča.

Juče su, prema prijavi Ribolovačkog saveza Vojvodine, republički inspektor za zaštitu životne sredine i pokrajinski inspektor za zaštitu životne sredine obavili inspekcijski nadzor fabrike šećera "TE - TO".

Pregledom je utvrđeno da je na jednom, od ukupno četiri izliva ove fabrike u reku Tisu otpadna voda opterećena krečnim mlekom.

Zabrana obavljanja tehnološkog procesa prerade šećerne repe u ovoj fabrici primenjuje se do dostavljanja izveštaja ovlašćene stručne organizacije o efikasnosti sistema za prečišćavanje otpadnih voda, kao i dokaza o nemogućnosti direktnog ispuštanja krečnog mleka u reku Tisu.

Žalba izjavljena na rešenje Republičke inspekcije za zaštitu životne sredine ne odlaže njegovo izvršenje, navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: