Top 10 kapitena Premijer lige: Širer stavio Vidića ispred sebe

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.03.20. | 19:36

Kakva legendarna lista...

Prolazi vreme, ali se lik i delo Nemanje Vidića u Engleskoj ne zaboravljaju. Štaviše, sve je cenjeniji i poštovaniji kako vreme prolazi.

Ako se za nekog može reći da je došao tiho i ušao u legendu, onda je to najbolji srpski fudbaler u ovom velku, Nemanja Vidić. Njegov transfer iz neatraktivnog moskovskog Spartaka u tadašnji Fergusonov Mančester Junajted za ’samo’ 10.500.000 evra nije bio ništa posebno. Trebalo mu je vremena da se adaptira i navikne, polako je dobijao šansu, a onda su se kockice složile. Vidić je postao stub odbrane Junajteda, deo čuvenog tandema sa Ferdinandom, osvojio je sve što se moglo osvojiti, a kao defanzivac je biran za igrača godine u Premijer ligi. Bio je u svim mogućim idealnim postavama tih godina. 

Izabrane vesti

Ali možda i najvrednije je što je postao kapiten Mančester Junajteda. Srbin. Jedini posle Erika Kantone kojem je pripala ta čast a da nije Britanac.

A kakav je utisak ostavio na protivnike, govori i izbor legendarnog Alana Širera, najboljeg strelca u istoriji Premijer ligi. Čuveni napadač je u jednoj TV anketi obelodanio listu sa 10 najvećih kapitena u istoriji Premijer lige, po njegovom mišljenju. I na nju uvrstio Vidića. Čak ga stavio i ispred sebe.

Evo kako izgleda Širerova lista.

1. Džon Teri
2. Roj Kin
3. Patrik Vijera
4. Stiven Džerard
5. Toni Adams
6. Vensan Kompani
7. Džordan Henderson
8. Nemanja Vidić
9. Ves Morgan
10. Alan Širer

Vidić se na istoj poziciji našao i u izboru legendarnog Arsenalovog napadača Jana Rajta koji je takođe odabrao 10 najvećih kapitena. Ovo je Rajtov izbor.

1. Roj Kin
2. Džon Teri
3. Toni Adams
4. Vensan Kompani
5. Stiven Džerard
6. Patrik Vijera
7. Ves Morgan
8. Nemanja Vidić
9. Džordan Henderson
10. Alan Širer

Prethodnih dana se povela i debata o poređenju Vidića i trenutno najbooljeg svetskog štopera Virdžila van Dajka. Bivši defanzivac Čelsija i francuske reprezentacije Frank Lebef je pokrenuo polemiku tvrdnjom da je Van Dajk bolji od Vidića. Danas mu je odgovorio Rio Ferdinand.
„Van Dajk ili Vidić? Dobro pitanje. Ipak, glas bih dao Vidiću jer je bio moj čovek i partner u odbrani. Čuvao mi je leđa i pokrivao me. Takav je bio“, rekao je Ferdinand.

I o Van Dajku ima lepo mišljenje.
„Voleo bih da ga vidim kako igra u moje vreme. Bilo bi zanimljivo... Vrhunski je fudbaler“.

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara