Izvesno odlaganje Olimpijskih igara, konačna odluka za četiri nedelje

Vreme čitanja: 1min | ned. 22.03.20. | 20:10

Španska Kadena SER tvrdi su u opticaju su tri termina - kraj 2020, kao i leta 2021. ili 2022. godine

Međunarodni olimpijski komitet će izvesno doneti odluku o odlaganju Olimpijskih igara u Tokiju, pošto je pritisak samih aktera, a pre svega važnih nacionalnih komiteta Velike Britanije i Sjedinjenih Američkih Država izuzetno velik. Na današnjem sastanku Izvršnog odbora MOK saopšteno je da otkazivanje takmičenja nije na dnevnom redu i da ne bi bilo od nikome od pomoći. To znači da je odlaganje daleko realnija opcija, a konačna odluka bi trebalo da bude doneta kroz četiri nedelje.

U međuvremenu Međunarodni olimpijski komitet će zajedno sa organizatorom samog takmičenja vršiti detaljne procene razvoja zdravstvene situacije prouzrokovane pandemijom koronavirusa.
Suspenzija nije na dnevnom reduz. U svetlu pogoršavajuće situacije u svetu, izvršan vlast je danas preuzela prvi korak u planiranju mogućih scenarija. MOK će u saradnji sa Organizacionim odborom Tokija 2020, japanskim vlastima i vlašću grada Tokija, započiti razgovore kako bi zaključio ocenu o razvijajućoij zdravstvenoj situaciji i njenom uticaju na Igre, uključujući i hipotezu o odlaganju. MOK je uveren da će ove diskusije biti završene u naredne četiri nedelje i veoma ceni solidarnosti i saradnju Nacionalnih komiteta i međunarodnih saveza za podršku sportista“, stoji u saopštenju MOK.

Izabrane vesti

Španska Kadena SER tvrdi su u opticaju su tri termina - kraj 2020, kao i leta 2021. ili 2022. godine.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara