Čak 90 odsto zaraženih Čačana bilo na jednom rođendanu

V. I.

26. 03. 2020. u 14:28

Ocenjeno je da se u Čačku radi o proslavi rođendana na kojem je bila mlađa žena iz Nemačke, za koju se ispostavilo da je bila inficirana kovidom-19

Чак 90 одсто заражених Чачана било на једном рођендану

Foto: V. Ilić

ČAČAK - NA odeljenju infektivne nege Opšte bolnice u Čačku, u poslednja 24 sata, primljena su četiri pacijenta sa simptomima zaraze korona virusom, i sada ih je u tom medicinskom bloku čačanske bolnice ukupno 12. Svi su, kako se navodi i izveštaju Radnog tima za praćenje širenja virusa korona na teritoriji grada Čačka, u relativno dobrom stanju.

Na dečjem odeljenju nalazi se jedna sedmogodišnja devojčica, za koju bi tokom dana konačno trebalo da budu poznati rezultati analize na virus kovid-19.

Prema proceni epidemiologa, više od 90 odsto zaraženih su vezani za nulti kontakt. Ocenjeno je da se u Čačku radi o proslavi rođendana na kojem je bila mlađa žena iz Nemačke, za koju se ispostavilo da je bila inficirana kovidom-19 pre nego što je došla u Srbiju.

U prijemno-trijažnoj ambulanti Ljubić i u Domu zdravlja bilo je ukupno 17 pregleda pri čemu u Ljubiću 15, a u Domu zdravlja dva. Troje je upućeno u kućnu izolaciju. U Dečijem dispanzeru tokom noći su bila dva pregleda.

Na osnovu izveštaja epidemiološke službe Zavoda za javno zdravlje, konstatovano je da je od 7. marta do danas kod 14 osoba izolovano prisustvo korona virusa. Njih 10 je iz Čačka, dvoje iz Lučana, a po jedan iz Ivanjice i Gornjeg Milanovca.

U sredu je u bolnicu stiglo 20 skafandera, više od 1.000 pari rukavica, kao i 1.000 maski, uz jednu količninu sredstava za dezinfekciju. Tokom dana se očekuje da u zdravstvene ustanove stigne oko 400 skafandera.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije