AMERIKANAC BESAN ŠTO JE ATP NEPRAVEDAN PREMA ĐOKOVIĆU: Neka se ljute Federerovi navijači, briga me!
Foto: EPA/ALI HAIDER

smatra da nije u redu

AMERIKANAC BESAN ŠTO JE ATP NEPRAVEDAN PREMA ĐOKOVIĆU: Neka se ljute Federerovi navijači, briga me!

Tenis -

Nekadašnji američki teniser Bred Gilbert, nije zadovoljan odlukom ATP-a da tokom prinudne pauze zbog koronavirusa, prvog igraču sveta Novaku Đokoviću ne uračuna sedmice provedene na prvom mestu.

Naime, sedmice do 7. juna, kada je planirano da se nastavi teniska sezona, neće se računati u ukupan zbir, pa je Federer kada je u pitanju apsolutni rekord od 310 sedmica na prvom mestu ove liste, miran barem do 2021. godine.

Gilbert veruje da su srpskom teniseru nepravedno oduzete sedmice na prvom mestu, kojima bi on već 5. oktobra postao najbojli igrač u istoriji kada je ova kategorija u pitanju.

"Federerovi navijači će se iznervirati zbog ovoga što ću reći, ali mislim da je Đoković zaslužio da sve te nedelje provede kao broj jedan. Zaslužio je taj rang i da je sve normalno, sigurno bi zadržao prvo mesto duže vreme", poručio je Gilbert.

U ovom momentu, Švajcarac je jedini igrač koji je više od 300 sedmica proveo na vrhu, a Novak je trenutno stigao do 281. nedelje, pre nego što je rangiranje zamrznuto.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track