26. mart  2020. 15.00  →  16.29 | Izvor: Tanjug

Bajern, Dortmund, Lajpcig i Leverkuzen pomažu ostale klubove

MINHEN -

Četiri najbogatija nemačka fudbalska kluba Bajern, Borusija Dortmund, Lajpcig i Bajer Leverkuzen sa 20 miliona evra pomoći će ostale klubove u Bundesligi i Cvajti, saopštio je Fudbalski savez Nemačke.

Naime, Savez je iz rezervi od TV prava odlučio da raspodeli 45 miliona evra svim klubovima, ali su se pomenuta četiri odrekla svog dela i u poseban fond dodali ostatak do 20 miliona.

bajern34

Bundesliga je prekinuta, a svi se nadaju da će uspeti da okončaju sezonu, makar i bez publike, jer i tada mogu da zarađuju od TV prava.

Fudbaleri Union Berlina odrekli se plata da bi sačuvali klub

Fudbaleri Union Berlina, čiji je član nekadašnji srpski reprezentativac Neven Subotić, odrekli su se plata kako bi spasili klub od finansijske propasti tokom pandemije virusa korona.

union, berlin

Kako prenosi Rojters, igrači Uniona neće uopšte primati mesečnu zaradu u narednom periodu, a nije navedeno koliko će dugo trajati takva odluka.

"Naš klub je fudbalski klub, ako nema fudbala onda se naše postojanje dovodi u pitanje. Mi smo prethodnih meseci naporno radili da dođemo do Bundeslige i ne možemo da dozvolimo da nam sav trud nestane. Hvala igračima na velikom razumevanju. Uštedećemo dosta novca, lakše ćemo prebroditi krizu", rekao je predsednik Dirk Zingler.

Bundesliga je zbog pandemije virusa korona prekinuta 13. marta, a Union se trenutno nalazi na 11. poziciji sa 30 bodova iz 25 utakmica.

Tagovi
Srodne vesti