Zbog vanrednog stanja neće biti preskočena: Ministar Šarčević za Novosti otkrio kada i kako će biti održana proba male mature

V.N.

26. 03. 2020. u 11:50

Učenici osmog razreda sigirno će imati malu maturu, bez koje nema upisa u srednju školu, a sada razrađujemo scenarije na koji način da je održimo

Због ванредног стања неће бити прескочена: Министар Шарчевић за Новости открио када и како ће бити одржана проба мале матуре

Proba male mature biće održana odmah posle Uskrsa i to onlajn putem.

Učenici osmog razreda sigirno će imati malu maturu, bez koje nema upisa u srednju školu, a sada razrađujemo scenarije na koji način da je održimo.

Takođe, prijemni ispiti za učenike koji žele da se upišu u odeljenja za talente u gimanzijama biće održan onlajn.

Ovo je za "Novosti" rekao ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević. On je naveo da mala matura ove godine neće biti preskočena zbog vanrednog stanja.

- Pripremamo testove i spremamo se za malu maturu - rekao je Šarčević.




Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (13)

Niko

26.03.2020. 13:06

Kazu da je teze napraviti testo za palacinke, nego zavsiti pojedini fakultet. Isla zena za nis, i autobus stao na stanicu u krusevcu na 30min,na to ce zena vozacu to je malo vremena za cigaretu i wc, a na to ce vozac, ovde se zavrsava fakultet za 15minuta,a vama malo pola sata na cigaru i wc, jako se razmazena osoba

Miloš

26.03.2020. 13:42

Pitao bih ministra kako da se održi kada ne postoje mogućnosti da deca idu na pripremne nastave u školi???Kada ne mogu da se spremaju privatno ili kod bilo koga???Kada im je uskraćeno kretanje???Nema smisla uz ovoliki pritisak za zdravlje i opstanak još veći pritisak vršiti na roditelje i decu!!!

Milan

26.03.2020. 17:19

@Miloš - Molio bi gospodu koja je dala negativnu ocenu na ovak vrlo korektan komentar sa kojim se slažem, šta oni misle o tome i koje je njihovo vidjenje celokupne situacije, kada nam je populacija i ekonomija dovedena u pitanje ?!?!?

Aleksandar

26.03.2020. 21:12

@Miloš - Деца су се за ту матуру школовала осам година.Сад треба дасе укине матура и да децу која су вредно радила потисну они који су протрчали кроз школу и немају основна знања.Струка струцци и молим вас не коментаришите оно што НЕ ЗНАТЕ.

Nikola

27.03.2020. 09:16

@Miloš - Postovani, ukoliko je dete vredno radilo 8 godina, to ce mu se i isplatiti i bez mature, na osnovu uspeha ce upisati apsolutno ono sto zeli(znam iz iskustva, i sam sam bio vredan a zapalo mi je vanredno stanje, pre mnogo godina.. Secate ga se sigurno..). A kao sto ima vredne dece, ima i dece kojima treba dodatna pomoc, nemoguce da ne razumete to,a iskreno mislim da je velika vecina(iako se i vrednoj deci pod pritiskom "zavetu" ruke), ovakav vid pritiska nepotreban.

Ana sa Dunava

27.03.2020. 10:20

@Miloš - Ево неко из струке ко каже НЕ. Деца која су вредно радила свакако имају бољи успех па их нико неће изгурати. Неће пропасти свет ако се једне године не одржи. Нисмо спремни ни деца ни ми за такву врсту полагања. И још нешто, зар не мислите да ће тек тако да они који нису баш најспремнији успети да "изгурају" оне спремне...преписивањем и уз туђу помоћ?

biće održan onlajn

26.03.2020. 17:20

Da li ste vi pri čistoj svesti? Pa ima da se sjati oko tog učenika i mame i tate i starija braća, sestre i rodbina da im pomognu oko online testa. I to vama neće biti problem oko širenja virusa?

4567

27.03.2020. 07:47

Ja stvarno ne razumem dali taj ministar ima decu, kako će moje dete da uči i sprema maturu kada svakoga dana iščekuje da kazem da sam zaraze a jjer sam da pacijenti a stalno. Pusti te decu posle ove tenzije neka upišu ko šta voli, dajte deci da idu u medicinsku školu jer nemamo medicinske a ne da kim dajete maturu.