Darko Pandurović: Stanje u Rumuniji je, čini se, pod kontrolom

Vreme čitanja: 2min | pon. 23.03.20. | 08:35

Srpski košarkaški trener ostao je u Sibiu i pre svega pokušava da motiveše svoje mlade učenike!

Srpski košarkaški trener Darko Pandurović dane okovane virusom korona provodi u rumunskom gradu Sibinj (Sibiu). Reč je o glavnom gradu istoimenog okruga u Transilvaniji. U razgovoru za Mozzart Sport Darko nam je preneo detalje o trenutnoj situaciji sa virusom u Rumuniji.

“U mom gradu nema zasad nema inficiranih koronom, ali ih ima u Bukureštu, Temišvaru…Naravno, nema školske nastave, utakmica, treninga… Kafići i restorani ne rade, jedino radi dostava hrane, marketi i apoteke. Izlasci su ograničeni na šetnje do 500 metara. Prema mojim saznanjima u Rumuniji ima nekih inficiranih srpskih sportista. Inače, donete su i neke rigorozne kaznene mere. Recimo, ko ima virus Covid – 19, a ne bude u izolaciji sledi mu dve godine zatvora. Tri godine više zatvora dobija onaj ko sa virusom šeta i uz to zarazi drugu osobu. Čak 15 godina zatvora dobija čovek koji nije bio u karantinu, zarazio drugog čoveka, a to lice premine. Eto, Rumuni su doneli neke drastične kazne”, kaže Pandurović.

Izabrane vesti

Putem društvenih mreža Darko komunicira sa svojim košarkaškim učenicima.
“Pa da. Pre svega ih motivišem, jer ima dosta uplašenih roditelja koji su decu stavili u totalnu izolaciju, bez izlazaka. Ponavljam, dozvoljene su šetnje do 500 metara. Potom svojim mladim košarkašima zadajem vežbe koje rade, postavljam video klipove za tehničko – taktičkim sadržajima. Deca koja imaju koš u dvorištu izlaze i vežbaju šut. Trudimo se da prebrodimo teške trenutke”, konstatuje naš trener.

Jedna selekcija KK Sibiu, koju vodi naš sagovornik, postaće najverovatnije šampion države jer je trenutno prva, sa najboljom koš razlikom, a teško da će se odigrati završni turnir.

PIŠE: Đurđe MEČANIN
djurdje.mecanin@mozzartbet.com


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara