Gradski derbi za Marka Dmitrovića

Vreme čitanja: 2min | pon. 23.03.20. | 09:01

Srpski golman na ceni

Iako se ne zna ni kada će se ova sezona u fudbalu završiti, ni da li će se uopšte nastaviti, niti kada počinje prelazni rok, to ne smeta klubovima da kuju planove za letnju fudbalsku pijacu.

A u planovima gradskih rivala Sevilje i Betisa se nalazi ime srpskog golmana Marka Dmitrovića.

Izabrane vesti

Čuvar mreže Eibara je želja andaluzijskih klubova, javljaju lokalni mediji u Španiji među kojima je i ugledni Estadio deportivo iz Sevilje.

Ovi gradski rivali planiraju dovođenje golmana narednog leta, a ista imena su im se našla na užem krugu kandidata. Pored Dmitrovića, tu su još i Fernando Pačeko iz Alaves, Stole Dimitrievski iz Rajo Valjekana i Rui SIlva iz Granade. Svi oni već neko vreme pružaju konstantno dobre partije i uverili su čelnike seviljskih rivala da su spremni za korak napred u karijerama. A prelazak u jedan od pomenuta dva kluba bi svakako predstavljao korak napred za Dmitrovića ili ostalu trojicu pomenutih jer Betis i Sevilja po svemu pripadaju gornjem domu španskog fudbala i vide sebe kao predstavnike u Evropi.

Dmitrović ima ugovor sa Eibarom do leta 2021. godine i otkupnu klauzulu od 20.000.000 evra. To znači da je sledeće leto poslednja šansa za baskijski klub da ga proda i zaradi na obeštećenju, ako ne želi da mu Srbin za godinu dana ode besplatno kada im saradnja istekne. Pitanje je da li će Eibar rizikovati sa insistiranjem na otkupnoj klauzuli godinu dana pre isteka ugovora ili će pristati na manju i razumniju sumu koja mu se ponudi.

Dmitrović se i letos dovodio u vezu sa Seviljom kao Monćijeva želja, ali čini se da je sada Betisu potrebniji. Otkako su zeleno-beli letos prodali golmana Pau Lopeza u Romu, muku muče da mu nađu adekvatnu zamenu. Ni Džoel Robles, ni Dani Martin do sada nisu ispunili očekivanja.

Što se Sevilje tiče, njen startni golman je Tomaš Vaclik, ali i češkom čuvaru mreže ističe ugovor u leto 2021. godine i još mu nije ponuđen novi što indicira da je Monći možda odlučio da ga proda narednog leta. Čeh je rekao da bi rado ostao, ali da mu klub još nije ponudio novi ugovor i da ništa više ne zavisi od njega.

(FOTO: Star sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara