U Vojvodini 41 slučaj korona virusa, od toga su u Novom Sadu 22 pacijenta 1Igor Mirović Foto: Pokrajinska vlada/Youtube

Prema zvaničnom izveštaju Instituta za javno zdravlje Vojvodine, Novi Sad je potencijalno najugroženiji grad posle Beograda, Niša i Valjeva, izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

U Kliničkom centru Vojvodine trenutno se leči 14 pacijenata zaraženih korona virusom. U AP Vojvodini imali smo 41 pacijenta zaraženog virusom korona, a od toga 22 pacijenta nalaze se u Novom Sadu. To znači dodatnu opreznost i socijalnu distancu za sve naše građane, jer samo ukoliko se svi budemo pridržavali mera prevencije i zaštite, prebrodićemo ovu epidemiološku krizu, naglasio je Mirović.

On je rekao da su u Vojvodini obezbeđeni objekte koji služe za prihvat građana koji dolaze iz inostranstva. Od danas je u funkciji i odmaralište na Fruškoj gori „Letenkaˮ za tu namenu, kao i kasarna u Somboru.

Mirović je ponovio da je kao pomoć u 23 opštine usmereno 111 miliona dinara za pomoć penzionerima čija su mesečna primanja manja od 30.000 dinara. Pokrajinski premijer je najavio da će sutra u Novom Sadu boraviti kineski stručnjaci koji će obići Klinički centar Vojvodine i druge ustanove i razgovarati sa našim ekspertima o dosadašnjim i eventualno novim merama u borbi protiv epidemije koronavirusa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari