Vasiljević: Različite politike SAD i EU dovela do pada vlade KiM

Tanjug

26. 03. 2020. u 11:03

Spoljnopolitička borba SAD i EU, dve različite politike i dva različita shvatanja sitaucije na KiM, rezultirala je padom vlade Aljbina Kurtija, kaže savetnica predsednika Srbije za medije Suzana Vasiljević

Васиљевић: Различите политике САД и ЕУ довела до пада владе КиМ

Foto Tanjug

Spoljnopolitička borba SAD i EU, dve različite politike i dva različita shvatanja sitaucije na KiM, rezultirala je padom vlade Aljbina Kurtija, kaže savetnica predsednika Srbije za medije Suzana Vasiljević.


Upitana o reakciji predsednika Aleksandar Vučića na sinoćno izglasavanje nepoveranja Kurtijevoj vladi u kosovskom parlamentu, Vasiljević je u ukljčenju za TV Prva rekla da je Vučić sinoć pomno pratio dešavanja na KIM, jer je imao sastanak sa delom svog tima, a da je sinoć takođe sve vreme bio je na vezi i sa ljudima iz Vlade Srbije koji su zaduženi za pitanje KiM.


"Ono što se desilo to je da je očigledno u pitanju spoljnopolitička borba SAD i EU, da su u pitanju dve različite politike i dva različita shvatanja sitaucije na KiM i to je, videli ste i sami, rezultiralo padom vlade Aljbina Kurtija", kaže Vasiljević.


Navodi da zaista ne zna šta će dalje biti i kako će se situacija dalje razvijati.


"U ovoj situaciju mislim da je predsedniku trenutno najbitnije da Srbija iz ovoga (zaraze korona virusom) izađe zdrava i da izgubimo što manji broj stanovnika i da ćemo onda nastaviti da se bavimo svim ostalim problemima”, kaže Vasiljević.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Синај

27.03.2020. 03:44

Можемо захвалити Траповој влади,штоће их и дање обарати будули непослушни.Зна Трамп да је то Србија,а силом су оузели ,,илом ће да се врати,у окриље мајке Србије.Браво Трамп.